CookiesLG TV nieuws op CES

8 januari 2013 07:18 door Hans Wind

LG TV nieuws op CESLG maakte bekend dat het vanaf deze maand in meer dan 1400 Zuid-Koreaanse winkels pre-orders aanneemt voor de langverwachte 55-inch OLED TV model 55EM9700 (adviesprijs 10.000 USD). De eerste bestellingen worden vanaf begin volgende maand geleverd. Daarnaast presenteert LG op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een nieuwe line-up Ultra HD TV’s en de 100-inch Laser Display voor beeldkwaliteit van formaat.

Eerste 55-inch OLED tv dit voorjaar verkrijgbaar in de Benelux

De OLED TV van LG is slechts 4 millimeter dun en weegt minder dan 10 kilogram. De WRGB-technologie levert zeer indrukwekkende beeldkwaliteit met ongekende zwartwaardes en helderheid. Zowel in 2D als in 3D zijn de beelden zuiver en levendig. De tv werd bekroond als ‘Best of Show’-product van de CES 2012 en de invloedrijke Industrial Designers Society of America kende LG hiervoor een IDEA Award toe.

De LG 55EM9700, ‘s werelds eerste 55-inch OLED TV, zal vanaf dit voorjaar in de Benelux beschikbaar zijn. Ook zal in de loop van 2013 LG haar OLED TV line-up uitbreiden met twee andere 55-inch modellen.

Ultra HD TV: 4 keer Full HD resolutie

Naast de originele 84-inch Ultra HD TV voegt LG 55-inch en 65-inch modellen toe aan het Ultra HD TV-assortiment. Deze nieuwe formaten bieden dezelfde resolutie en meeslepende kijkervaring als LG’s 84-inch 4k-tv, die werd bekroond met de CES 2013 Best of Innovations award binnen de Video Display categorie. LG startte afgelopen jaar met de verkoop van Ultra HD TV’s, waardoor het bedrijf als eerste met succes de Ultra HD TV voor een breed publiek beschikbaar stelde.

De Ultra HD TV’s van LG bieden een zeer goede 3D-ervaring, die tot nu toe alleen in een bioscoop kon worden beleefd. Met een scherpe beeldkwaliteit door 8 miljoen pixels en 4 keer de resolutie (3840 x 1260 pixels) van de huidige full HD-tv’s. Dankzij de Resolution Upscaler Plus functie wordt beeldmateriaal van mindere kwaliteit automatisch naar een hoge resolutie gebracht. Het 2.2 speakersysteem levert een rijk en vol geluid en zorgt voor een intense beleving van de actie op het scherm.


LG 100 inch Laser Display100-inch Laser Display

De 100-inch Laser Display van LG biedt de kijker een Full HD beeldkwaliteit, waarbij de laserverlichting zorgt voor een ware bioscoop-ervaring. Voor het projecteren van beelden was in het verleden een aanzienlijke afstand nodig tussen het projectiescherm en de projector, wat het ongeschikt maakte voor thuisgebruik. Met de 100-inch Laser Display tv is dit voorgoed verleden tijd, omdat je de lens kunt plaatsen op slechts 56 cm van het projectiescherm. Dit maakt de Laser Display uitermate geschikt voor gebruik in de vergaderruimte én in de woonkamer.

De LG Laser Display beschikt over zowel Smart TV- als Digitale TV-mogelijkheden en wordt geleverd met twee ingebouwde 10-watts speakers en het herkenbare Cinema Screen design.

Bron: LG