CookiesLG Ultra HD TV ook in 55-inch en 65-inch

17 juni 2013 19:42 door Hans Wind

LG Ultra HD TV ook in 55-inch en 65-inchHet LG Ultra HD TV-assortiment is uitgebreid met 55-inch en 65-inch modellen. Eerder annonceerde LG al een 84 inch Ultra HD TV; de LG-84LM960V. In het vierde kwartaal zullen de nieuwe modellen ook in Nederland beschikbaar zijn. In het vierde kwartaal zullen deze modellen ook in Nederland beschikbaar zijn.

De nieuwe TV formaten bieden dezelfde hoge resolutie en kijkervaring als LG’s 84-inch 4k-tv. LG startte afgelopen jaar met de verkoop van Ultra HD TV’s.

LG Ultra HD met 8 miljoen pixels

De Ultra HD TV’s van LG bieden met 8 miljoen pixels een scherpte van 4 keer de resolutie van de huidige Full HD TV’s. Dat is bij Ultra HD 3.840 x 1.260 pixels. De beelden worden vloeiender met scherpe details en verbeterde kleurweergave. De resolutie heeft ook invloed op de optimale kijkafstand. Met een 55-inch Ultra HD TV’s kun je op een meter van het beeld zitten (bij Full HD TV van 55 inch wordt een afstand van minimaal 2,18 meter geadviseerd); de nieuwe modellen zijn dus ook geschikt voor de kleinere Nederlandse huiskamers. Veel consumenten zitten overigens te ver van hun HD TV scherm om werkelijk Full HD te kunnen waarnemen.

Ultra HD content

Ondanks het feit dat de Ultra HD televisies nog maar kort voor consumenten beschikbaar zijn, is het opnemen van beelden in Ultra HD al een meer gebruikelijk in Hollywood: bijna alle grote films worden tegenwoordig in Ultra HD of een hogere kwaliteit opgenomen. Doordat landen als Zuid-Korea en Japan al langere tijd gebruik maken van Ultra HD televisies, wordt deze kwaliteit steeds meer gebruikt. Ook zal bijvoorbeeld het wereldkampioenschap voetbal in Rio de Janeiro opgenomen worden in Ultra HD. In Nederland zijn voorlopig overigens nog geen reguliere TV uitzendingen in Ultra HD te verwachten maar de geïntegreerde Resolution Upscaler Plus zet automatisch films of televisieprogramma’s om in bijna Ultra HD kwaliteit.

LG Ultra HD TV prijs en beschikbaarheid

De 84-inch Ultra HD televisie van LG is al beschikbaar in Nederland voor een consumentenadviesprijs van 19.999 euro. De 55-inch en 65-inch modellen worden in het vierde kwartaal verwacht; de consumentenadviesprijs wordt later in Nederland bekend gemaakt. Wanneer we de Koreaanse prijzen omrekenen is dat voor het 55-inch model zo’n 5.000 euro en voor het 65-inch model ongeveer 7.500 euro.

Naast de nieuwe Ultra HD modellen introduceerde LG vandaag ook de LG Curved Oled TV in Nederland.

Bron: LG