CookiesLG W2486L LED monitor met HDTV resolutie

15 december 2009 14:37 door Hans Wind

LG W2486L LED monitor met HDTV resolutieDe nieuwe LG W2486L 24-inch HD LED-monitor biedt onder andere ondersteuning van het Full HDTV formaat met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Met een dynamische contrastratio van 2.000.000:1 geeft de W2486L foto’s, films en games tot in de kleinste details weer. Deze monitor met LED backlight is strak vormgegeven en energiezuinig.

Monitoren die gebruikmaken van LED-technologie, hebben een hoge contrastratio en een snelle responstijd. Hierdoor kunnen LED-monitoren levensechte kleuren weergeven zonder zogenaamd naijleffect. Ook worden de meest subtiele verschillen in kleurtoon, helderheid en contrast optimaal weergegeven. Met LED-technologie kunnen bovendien zeer dunne en lichte beelschermen worden geproduceerd. Vergeleken met traditionele CCFL-producten, komt er bij de productie en het gebruik van LED-monitoren minder CO2 vrij en ook de energieconsumptie is met 28 Watt laag te noemen.

De LG W2486L heeft een opvallend strak design. De bedieningsknoppen van deze monitor zijn slim weggewerkt: de enige zichtbare knop is de aan- en uitknop die voorzien is van LED-verlichting. De andere bedieningsknoppen zijn weggewerkt onder de pianozwarte rand en laten alleen een zachtrode gloed zien als de gebruiker met zijn/haar hand in de buurt komt. Door gebruik te maken van LED backlight, is de LG W2486L slechts 20,5 mm dik. Dit is een derde dunner dan de meeste monitoren met CCFL backlight.

De LG W2486L heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een reactietijd van 2 ms. Een andere opvallende feature – Auto Bright – past de beeldweergave aan het licht in de kamer en de content op het scherm aan. Zo is het beeld altijd optimaal en bespaart de monitor tegelijkertijd energie. De twee HDMI-poorten zorgen ervoor dat de LG W2486L is aan te sluiten op pc’s, gameconsoles en Blu-ray-apparatuur voor optimale beeldkwaliteit. In Cinema Mode ervaren gebruikers online video veel beter dan op een standaardscherm. Met één druk op de knop zien ze alleen de video en wordt de rest van het beeld zwart. Time Control geeft automatische herinneringen weer, die aangeven dat het tijd is voor een pauze. EZ Zooming geeft de ogen rust door het beeld automatisch in een lagere resolutie weer te geven, zodat tekst eenvoudiger te lezen is.

LG W2486L prijs en beschikbaarheid
De LG W2486L Full HD 24-inch is per direct verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs vanaf 339,- euro incl. btw.

Bron: LG


LG W2486L prijs vergelijking