CookiesLG toont webOS 2.0 Smart TV platform op CES

18 december 2014 08:24 door Hans Wind

LG WebOS 2.0 smart TV platformOp de komende CES beurs in Las Vegas zal LG een nieuwe TV-lijn introduceren die gebruik maakt van haar nieuwste webOS 2.0 Smart TV platform. webOS 2.0 is volgens de fabrikant speciaal ontworpen om de belangrijkste eigenschappen van de huidige generatie Smart TV’s te verbeteren. Daarnaast werkt LG samen met content aanbieders, zoals Amazon en Netflix om zeker te zijn van een breed scala aan series en films in Ultra HD 4K resolutie.

webOS 2.0 werkt volgens LG nog eenvoudiger en gemakkelijker, terwijl het meer functies en verbeteringen heeft dan voorheen. De opstartsnelheid is teruggebracht met 60 procent en de content is aanzienlijk soepeler en sneller toegankelijk. Dit merk je bijvoorbeeld als je van het Smart TV Home Screen naar YouTube schakelt: een verbetering in de laadsnelheid tot maar liefst 70 procent. Wat ons betreft is dat geen overbodige luxe want – hoewel we positief waren over het systeem als geheel – liet de snelheid duidelijk te wensen over.


Een andere nieuwe functie van WebOS 2.0 is My Channels. Hiermee kunnen gebruikers hun favoriete live televisiekanalen persoonlijk instellen en toevoegen aan de Launcher Bar voor extra gemak. Quick settings biedt gebruikers bovendien de mogelijkheid om hun TV instellingen aan te passen zonder het programma dat bekeken wordt te onderbreken. Daarnaast zorgt de nieuwe functie Input Picker ervoor dat je alle aangesloten apparaten meteen kunt gebruiken.

LG heeft ons laten weten dat TV modellen uit de huidige series niet kunnen worden ge-upgrade naar versie 2.0. Daarvoor hebben de huidige modellen volgens LG te weinig processorkracht.

Bezoekers van LG’s stand tijdens CES 2015 (Las Vegas Convention Center, Centrale hal #8204) hebben van 6 tot 9 januari de mogelijkheid om de LG TV modellen met webOS 2.0 te bekijken.