CookiesLinksys by Cisco Powerline adapters introductie

22 oktober 2008 08:05 door Hans Wind

Linksys by Cisco Powerline adapters introductieCisco introduceert de nieuwe Linksys by Cisco Powerline adapters, waarmee consumenten een bedraad of draadloos netwerk kunnen uitbreiden door gebruik te maken van het bestaande stroomnet.

Met deze Powerline adapters kan elke wandcontactdoos omgetoverd worden in een netwerkaansluiting, zodat apparaten zoals gameconsoles, mediacenters, hdtv’s met netwerkaansluiting of computers op het thuisnetwerk kunnen worden aangesloten via het stroomnet.

Dankzij het nieuwe compacte ontwerp zijn de adapters eenvoudig te gebruiken en worden andere stopcontacten niet geblokkeerd. Behalve de standaardadapter met één enkele netwerkverbinding is er ook een adapter met een geïntegreerde 4-poorts switch, beschikbaar in zowel Turbo als AV uitvoering.

Powerline is een waardevolle aanvulling op de bestaande Wi-Fi technologie en is een goede oplossing voor huizen waar bijvoorbeeld complexe staalconstructies of andere obstakels radiosignalen blokkeren. Omdat Powerline het bestaande stroomnet in huis gebruikt, is het niet nodig om gaten in muren te boren of netwerkkabels aan te leggen.

Er kunnen meerdere apparaten op het thuisnetwerk worden aangesloten met behulp van extra adapters, zodat bijvoorbeeld printers, en video, muziek en digitale foto’s kunnen worden gedeeld.

“Het gebruik van Powerline technologie voor het aansluiten van apparaten op het thuisnetwerk vormt een ideale aanvulling op draadloze netwerkverbindingen,” aldus Jens Hofmeister, Director Product Management van de Cisco Consumer Business Group. “Omdat Powerline naadloos kan worden geïntegreerd in bestaande thuisnetwerken, helpt het gebruikers om het thuisnetwerk optimaal te benutten, en nog belangrijker, om overal in huis de bestanden en apparaten te delen, doordat alle apparaten op een veilige en eenvoudige manier aan het netwerk zijn gekoppeld.”

De Linksys by Cisco Powerline producten zijn verkrijgbaar in twee verschillende versies: Turbo en AV. Powerline Turbo producten zijn ontworpen volgens de HomePlug Turbo standaard en zijn uitermate geschikt voor netwerkverkeer zoals surfen op internet en het versturen en ontvangen van e-mail of bijvoorbeeld een printer aan het netwerk te koppelen. De snellere Powerline AV producten zijn ontworpen volgens de HomePlug AV standaard en zijn bij uitstek geschikt voor bandbreedte intensieve applicaties, zoals high-definition videostreaming of multiplayer gaming.

De Powerline producten worden geleverd met een standaard wachtwoord, dat kan worden gewijzigd via de installatiewizard. De producten zijn gebruiksklaar ”“ de installatie kan bijna niet eenvoudiger: kabel aansluiten en de adapter in het dichtstbijzijnde stopcontact steken.

Linksys by Cisco Powerline adapters prijs en beschikbaarheid
De Linksys by Cisco Powerline AV en Turbo producten zijn vanaf november verkrijgbaar. Ze worden geleverd als kit, met één enkele adapter plus een adapter met geïntegreerde 4-poorts switch, of per stuk, voor het uitbreiden van een bestaand netwerk.

• PLTE200 PowerLine Turbo Ethernet Bridge €59,-
• PLTS200 PowerLine Turbo 4-Port Ethernet Bridge €79,-
• PLTK300 Kit met PowerLine Turbo 4-Port Ethernet Bridge + Ethernet Bridge €119,-

• PLE300 PowerLine AV Ethernet Bridge €89,-
• PLS300 PowerLine AV 4-Port Ethernet Bridge €99,-
• PLK300 Kit met PowerLine AV 4-Port Ethernet Bridge + Ethernet Bridge €169,-

Bron: Cisco