CookiesLinksys E-series draadloze routers

6 oktober 2010 12:34 door Hans Wind

Linksys E-series draadloze routersCisco introduceert de Linksys E-serie, een nieuwe reeks draadloze routers. Deze routers verbinden volgens de leverancier alle draadloze apparaten in huis, van notebooks, draadloze printers en HDTV’s tot game consoles zoals de Xbox, Wii en Playstation, en bieden consumenten de nodige snelheid en bereik. Dankzij de geïntegreerde Cisco Connect Software zijn de E-serie routers eenvoudig in slechts drie stappen draadloos te installeren. Dit maakt de oplossing geschikt voor elk huishouden.

Met de Cisco Connect Software kunnen gebruikers eenvoudig de router installeren en de instellingen van het draadloos netwerk aan zijn voorkeuren aanpassen. Tijdens de installatie wordt automatisch de beveiliging ingesteld en wordt een unieke naam aan het netwerk toegekend. Na de installatie kan de consument met Cisco Connect het draadloze thuisnetwerk eenvoudig beheren en:
• eenvoudig apparaten aan het netwerk toevoegen
• ouderlijk toezicht instellen per computer of apparaat
• bezoekers veilige internettoegang verschaffen op een apart netwerk
• geavanceerde instellingen personaliseren en zowel de naam als het wachtwoord van het netwerk veranderen

Met de Linksys E-serie behoren volgens Cisco de frustraties en complexiteit die consumenten ondervinden bij het opzetten van een thuisnetwerk, tot het verleden. Na het voltooien van de eenvoudige draadloze installatie-wizard kan de consument genieten van zijn draadloze vrijheid. Zo is het mogelijk in de woonkamer op het internet te surfen, multiplayer games te spelen op een game console of muziek te streamen door het hele huis.

Jens Hofmeister, Directeur Product Management Consumer bij Cisco: “Het aantal apparaten in huis dat verbonden is, stijgt dagelijks. Echter, vaak blijven de voordelen van draadloze netwerken, zoals online gaming en high definition video streaming, ongebruikt. Met de introductie van de E-serie reeks hebben we alle complexiteit opgeheven met betrekking tot thuisnetwerken, waardoor het makkelijker wordt te genieten van de voordelen.”

Linksys E1000 Wireless-N router
Deze router is geschikt voor algemeen internetgebruik. De router verbindt computers en andere apparaten draadloos en heeft vier Ethernet-poorten (10/100 MBps) om bedrade apparaten rechtstreeks te verbinden. De router kost 59,- euro

Linksys E2000 Advanced Wireless-N Router
Verbindt computers, game consoles, internet-HDTV’s en Blu-ray spelers. De router beschikt tevens over dual-band technologie waarbij de band gekozen kan worden (2.4 GHz of 5 GHz). Dit zorgt een snelle stabiele verbinding voor het streamen van media. Dankzij de vier Gigabit-poorten kunnen bestanden worden gedeeld met andere Gigabit-apparaten, zoals computers, harde schijven en mediaspelers. De router kost 89,- euro.

Linksys E3000 High-Performance Wireless-N Router (Dual-Band)
De router is geoptimaliseerd voor het streamen van video en andere media en verbindt computers, game consoles, internet-HDTV’s en Blu-ray spelers. Daarnaast beschikt de router over simultane dual-band technologie (2.4 GHz en 5 GHz) en Wireless-N technologie voor het streamen van HD video, draadloos gamen en delen van bestanden. Dankzij de vier Gigabit-poorten kan men sneller bestanden delen en opslagapparaten verbinden voor het delen van bestanden thuis of via het internet. Verder heeft de router een ingebouwde mediaserver waarmee media gedeeld kunnen worden naar een Xbox, PS3 of ander compatibel apparaat vanaf een opslagapparaat dat via de geïntegreerde usb-poort is verbonden. De Linksys E3000 kost 149,- euro.

Linsksys Dual-band Wireless-N USB Adapter
Deze usb-adapter voorziet desktops en laptops van Wireless-N connectiviteit. Voor een betere draadloze verbinding is er ook een usb-verlengkabel, geschikt voor de moeilijk te bereiken usb-poorten. Ook de usb-adapter beschikt over dual-band technologie voor verbinding met een 2.4 GHz of 5GHz draadloos netwerk. De usb-adapter is beschikbaar voor 39,- euro.

E-Serie routers beschikbaarheid
Alle routers zijn vanaf oktober beschikbaar.

Bron: Cisco

Gerelateerd artikel: Cisco Linksys E3000 router review