CookiesLinksys HomePlug AV Powerline Kit PLSK400 en PLWK400

1 februari 2012 08:23 door Hans Wind

Linksys HomePlug AV Powerline Kit PLSK400 en PLWK400Cisco kondigt twee nieuwe Linksys HomePlug AV Powerline oplossingen aan die consumenten helpen om het thuisnetwerk eenvoudig uit te breiden. Steeds meer Smart HD TV’s, Blu-ray-spelers en game consoles zijn uitgerust met geavanceerde apps en on-demand diensten, maar moeten hiervoor wel aangesloten zijn op het internet.

De nieuwe Linksys Powerline AV 4-Port Network Adapter Kit kan worden gebruikt om een stopcontact te veranderen in een internetverbinding om zo vier multimedia-apparaten aan te sluiten. De tweede uitdaging is de behoefte aan extra draadloos bereik in huis om mobiele apparaten, zoals tablets en notebooks, te kunnen gebruiken. Hiervoor ontwikkelde Cisco de Linksys Powerline AV Wireless Network Extender Kit dat het bereik van een bestaand draadloos netwerk kan vergroten.

Beide oplossingen zijn HomePlug AV-gecertificeerd en daardoor geschikt voor muziek- en video-streaming en online gaming. Door gebruik te maken van het bestaande stroomnet en stopcontacten kan een netwerkverbinding worden gerealiseerd in ruimtes zoals werkkamers, kelders, zolders, garages en andere plekken die een slechter draadloos signaal ontvangen door hun ligging of vanwege het gebruik van bouwmaterialen zoals beton en staal.

“Onze nieuwe Powerline-producten bieden een plug-and-play-antwoord op twee veel voorkomende uitdagingen waar consumenten mee worden geconfronteerd: de wens om slimme apparaten aan te sluiten op het internet en om het draadloze netwerkbereik te vergroten in huis”, aldus Judith Eijkelboom, sales manager Benelux voor Cisco’s consumentendivisie.

Powerline-producten zijn eenvoudig te installeren: plaats één adapter in een stopcontact naast de thuisrouter en de andere adapter in een stopcontact bij de aan te sluiten apparaten. Na het plaatsen van beide adapters kan geavanceerde beveiliging worden ingeschakeld door het indrukken van de HomePlug Simple Connect-knop op beide adapters.

Linksys Powerline AV 4-Port Network Adapter Kit PLSK400

Deze kit is geschikt voor consumenten die hun Smart-TV, Blu-ray-speler, media streamer of game console in de woonkamer willen aansluiten op het internet. Of wanneer ze een kantoor aan huis hebben op zolder of in de kelder, dan kunnen ze met deze oplossing computers, printers, scanners en andere apparaten met het internet verbinden. De kit bestaat uit een 1-poorts Powerline-adapter en een 4-poorts Powerline-adapter.

Linksys Powerline AV Wireless Network Extender Kit PLWK400

Deze kit is bedoeld voor het vergroten van het bestaande draadloze bereik door het plaatsen van de Powerline-adapter met geïntegreerde Wireless-N accesspoint in een stopcontact in de kamer waar extra dekking gewenst is. Dit is ideaal voor notebook-, tablet- of smartphone-gebruikers die draadloos gebruik willen maken van hun apparatuur in kamers waar een draadloos signaal niet beschikbaar is. De kit bevat een 1-poorts Powerline-adapter en een 1-poorts adapter met een geïntegreerd draadloos accesspoint.

Linksys HomePlug AV Powerline Kit prijs en beschikbaarheid

De Linksys Powerline AV 4-Port Network Adapter Kit is beschikbaar vanaf februari 2012 voor 79 Euro.
De Linksys Powerline AV Wireless Network Extender Kit is beschikbaar vanaf mei 2012 voor 129 Euro.

Bron: Cisco