CookiesLinksys KiSS 1600 draadloze HD mediaspeler introductie

14 april 2007 08:02 door Hans Wind

Linksys KiSS 1600 draadloze HD mediaspeler introductieDe Linksys KiSS 1600 Networked Media Player levert digitale content, inclusief streaming van HD video voor een HDTV televisie of Home Theater System. De Networked DVD and Media Player biedt consumenten een verbeterde media beleving door high definition video, audio, foto’s en andere vormen van digitale content naar hun HDTV of entertainment center te brengen.

“Als pionier en erkend leider op de ’connected home’ markt blijft Linksys met nieuwe oplossingen komen die consumenten een eenvoudige, naadloze en bevredigende entertainment beleving bieden”, aldus Patrick Lelorieux, vice-president Sales EMEA van Linksys. “De Linksys Networked DVD and Media Player is een voorbeeld van onze ‘connected home’-strategie, waarin alle apparaten ontworpen zijn om samen te werken en het opvragen en beheren van content via èèn simpele, intuïtieve interface helpen vereenvoudigen. Door het thuisnetwerk als platform in te zetten, is Linksys in staat om consumenten daadwerkelijk een verrijkte digitale entertainment beleving te bieden”.

De Linksys KiSS 1600 is ontwikkeld om consumenten een naadloze digitale entertainment beleving te bieden. De KiSS 1600 is uitgerust met netwerkfunctionaliteit en een gebruiksvriendelijke interface die het mogelijk maakt om een verscheidenheid aan digitale mediaformaten op te vragen, te bekijken en af te spelen op een televisie of entertainment center.

De content kan afkomstig zijn van internet of van apparaten die op het thuisnetwerk zijn aangesloten. Daarnaast is de dvd-speler in staat om standaard dvd’s op te schalen naar een resolutie van 720p of 1080i om een high definition entertainment beleving te bieden via de HDMI-verbinding.

KiSS 1600 netwerkfunctionaliteit
Dankzij de ingebouwde draadloze netwerkfunctionaliteit op basis van 802.11G en Ethernet aansluiting, stelt de Linksys KiSS 1600 gebruikers in staat om mediabestanden op te vragen en te streamen van een pc, NAS of andere apparaten in een thuisnetwerk en de content vervolgens op een televisie en/of Flat Panel Display te bekijken. Daarnaast is de speler uitgerust met een USB-poort, waardoor het mogelijk is om content te bekijken en af te spelen die op externe harde schijven, MP3-spelers, USB-geheugensticks of digitale camera’s is opgeslagen.

De KiSS 1600 dvd- en mediaspeler is speciaal ontwikkeld om de kracht van internet te benutten. Dankzij de online verbindingsmogelijkheden die het product biedt, kunnen gebruikers toegang krijgen tot de Linksys online service die webradio, online gaming en andere toepassingen en diensten omvat. De KiSS 1600 overbrugt de kloof tussen traditionele pc’s en andere consumenten electronica door gebruikers in staat te stellen om online content naar het Home Theater System te brengen.

Gebruiksvriendelijke bediening
De KiSS 1600 is uitgerust met een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface die gebruikers in staat stelt om op snelle en efficiénte wijze door content te navigeren die op verschillende apparaten op het thuisnetwerk is opgeslagen.

Linksys KiSS 1600 achterkantLinksys KiSS 1600 specificaties:
• Videoformaten: DVD, Windows Media 9 HD, Windows Media 9, H.264 AVC, MPEG, MPEG-2, MPEG-4, DivX 3.11, DivX 4, DivX 5, Nero Digital en XviD.
• Audioformaten: CD, WMA, WMA9-Pro3, AAC-LC, MP3 en Ogg Vorbis
• Geeft JPEG-, PNG-, GIF- en BMP-bestanden weer
• Ingebouwde WLAN 802.11g-verbinding voor draadloze toegang tot een PC of internet
• Ethernet 10/100-verbinding
• USB 2.0-ingang
• HDMI 1.2-ingang (opschalen naar 720p of 1080i) met HDCP
• WebRadio 3 met meer dan 3.000 radiostations
• Online games
• PC-Link
• Windows Media Connect en Windows Media DRM (Janus).

Prijzen en beschikbaarheid van de Linksys KiSS 1600
De Linksys KiSS 1600 is direct verkrijgbaar voor een advies prijs van 299 Euro.

Linksys KiSS 1600 prijs vergelijking