CookiesLinksys Powerline HomePlug AV2 Kit PLEK500

25 juli 2013 14:34 door Hans Wind

Linksys Powerline HomePlug AV2 Kit PLEK500De Linksys Powerline HomePlug AV2 Kit PLEK500 geeft consumenten de mogelijkheid via het elektriciteitsnetwerk een snelle netwerkverbinding op te zetten tussen twee plekken in huis. Die verbinding kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden voor breedbandapplicaties zoals HD videostreaming en gaming. De nieuwe oplossing verbindt apparaten in huis zoals computers, tablets, consoles en televisies met snelheden tot maximaal 500 Mbps.

Volgens Forrester Research gebruikt 75 procent van de Europese volwassenen het internet met regelmaat, waarvan 64 procent in de woonkamer, 44 procent in bed en 31 procent in de keuken.

De Linksys PLEK500 biedt een eenvoudige manier om het thuisnetwerk uit te breiden naar kamers die geen bedrade internetverbinding hebben, of een zwak draadloos signaal ontvangen vanwege de gebruikte bouwmaterialen zoals beton of staal.

Dankzij de meegeleverde installatie-software en plug-and-play-technologie kunnen gebruikers eenvoudig en binnen enkele minuten hun apparaten aansluiten op het netwerk door een van de powerline-adapters via een gigabit Ethernet-kabel te verbinden met een router en in de muur te steken. Vervolgens wordt de tweede adapter in het apparaat gestoken dat moet worden verbonden met het netwerk. Het andere uiteinde gaat in een stopcontact.

De Linksys Powerline HomePlug AV2 Kit gebruikt de nieuwste HomePlug AV2 industriestandaard technologie om bijna ieder stopcontact te veranderen in een netwerkverbinding. Het witte, compacte, ontwerp van de PLEK500 Powerline HomePLug AV2 Kit valt niet op aan de muur en houdt ruimte over zodat andere apparaten in hetzelfde stopcontact kunnen worden gestoken.

Linksys Powerline HomePlug AV2 Kit PLEK500 kenmerken

• De Kit bevat twee 1-Port Network Gigabit Ethernet Adapters (een om te verbinden met de thuisrouter en de andere voor het apparaat dat wordt verbonden met het netwerk)

• HomePlug AV2-technologie biedt beter bereik en betere prestaties

• Snelheden tot 500 Mpbs – ideaal voor home entertainment-oplossingen zoals smart hd tv’s, game consoles, media players

• Power Save Mode voor verbeterde efficiency

• Ruimtebesparend design

• Nieuwe kleur die beter past bij neutrale stopcontacten

• Backward compatible met HomePlug AV en GreenPHY

Linksys Powerline HomePlug AV2 Kit PLEK500 prijs en beschikbaarheid

De Linksys PLEK500 is nu beschikbaar voor een prijs vanaf 109,99 euro.