CookiesLinksys Smart Wi-Fi Router AC 1200, AC 1600 en AC 1750

1 mei 2013 15:01 door Hans Wind

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1200, AC 1600 en AC 1750 routersDe nieuwe Linksys Smart Wi-Fi Router modellen AC 1200, AC1600 en AC 1750 kunnen vanaf ieder apparaat worden geïnstalleerd via de browser en consumenten kunnen met Linksys Simple Tap gemakkelijk nieuwe apparaten verbinden met het thuisnetwerk via vernieuwende manieren zoals het scannen van een QR-code of NFC-tag. Alle modellen zijn uitgerust met beamforming-technologie voor een verbeterd bereik en hogere Wi-Fi-snelheden in huis.

“De toename van slimme apparaten in huis zorgen voor een grotere vraag naar slimmere Wi-Fi-oplossingen die de technologie-eisen van vandaag de dag kunnen bijbenen”, zegt Mike Chen, senior director of product management, Linksys. “Onze nieuwe, krachtige Smart Wi-Fi-routers leveren niet alleen ongekende snelheden en beter bereik, maar de bijbehorende Smart Wi-Fi-tools en -apps bieden ook gebruiksgemak om bijvoorbeeld ouderlijk toezicht in te stellen of toegang te geven tot centraal opgeslagen media op een smartphone en tablet, overal ter wereld.”

Linksys AC 1750 achterkantDe router is de centrale hub in huis aan het worden en de nieuwe Smart Wi-Fi-routers leveren hoge Wi-Fi-snelheden, een groot bereik en zijn uitgerust met vernieuwende tools voor het monitoren en beheren van het thuisnetwerk. Deze nieuwe routers zijn ook compatibel met de Linksys Smart Wi-Fi mobiele apps, die het makkelijk maken om toegang te krijgen tot het thuisnetwerk als men van huis is.

Nu er steeds meer slimme apparaten in huis komen, hebben consumenten een Wi-Fi-netwerk nodig dat krachtig is en eenvoudig in gebruik. De nieuwe Linksys Smart Wi-Fi-routers zijn uitgerust met de nieuwste 802.11 ac-technologie en bieden hoge draadloze snelheden – tot drie keer sneller dan Wireless-N – een uitstekend bereik en zijn compatibel met bestaande draadloze apparaten. Daarnaast zijn de routers IPv6-enabled; ze ondersteunen de nieuwste IP-technologie waardoor het thuisnetwerk klaar is voor de toekomst.

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1750 HD Video Pro (EA6700) – De AC1750 is ontworpen voor geavanceerde gebruikers die tien of meer verbonden apparaten en HD-content in huis streamen. De dual-band AC1750 levert Wi-Fi-snelheden tot 1300 Mbps op de 5GHz-band en tot 450 Mbps op de 2,4 GHz-frequentie. Deze router biedt ook uitgebreide compatibiliteit met de nieuwste apparaten, waaronder smartphones, tablets, e-readers, laptops, game consoles, Smart TVs, Blu-ray-spelers en draadloze beveiligingscamera’s.

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1600 Video Enthusiast (EA6400) – De dual-band AC1600 is ideaal voor huishoudens met vijf tot zeven verbonden apparaten. De router bereikt Wi-Fi-snelheden tot 1300 Mbps op de 5 GHz-band en tot 300 Mbps op de 2,4 GHz-band.

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1200 Advanced Multimedia (EA6300) – De AC1200-router haalt tot 867 Mbps op de 5 GHz-band en tot 300 Mbps op de 2,4 GHz-band en is daarmee ideaal voor kleinere huizen met drie tot vijf verbonden apparaten zoals een pc, smartphone en Smart-tv.

De nieuwe Linksys-routers zijn ook uitgerust met Gigabit Ethernet en USB 2.0- of 3.0-poorten. Via de USB-poort kunnen opslagapparaten of printers gedeeld worden met meerdere gebruikers op het netwerk. Via Gigabit Ethernet en de USB-poorten kunnen razendsnel bestanden worden overgedragen tussen de aangesloten opslag- en andere apparaten. Ideaal voor het veilig back-uppen van gegevens op smarthones, tablets of notebooks.

Linksys heeft alle 802.11ac-routers ook uitgerust met beamforming-technologie voor een verbeterd netwerkbereik en hogere Wi-Fi-snelheden in huis. Linksys Smart Wi-Fi-routers met beamforming-technologie zijn ontworpen om nauwkeurig de richting en vorm van de Wi-Fi-signalen aan te passen, te sturen en te monitoren voor betere prestaties. Beamforming-technologie wordt ook ondersteund door de Mini Wireless-AC Dual-Band USB Adapter, de AE6000.

De nieuwe Smart Wi-Fi-routers kunnen worden geïnstalleerd vanaf de meeste tablets en smartphones, of browser op een pc. Consumenten verbinden simpelweg met de nieuwe router en volgen de eenvoudige set-up wizard om de installatie te voltooien. Er kan een optioneel Linksys Smart Wi-Fi-account worden gecreëerd na de installatie voor eenvoudige controle en beheer van het thuisnetwerk, waaronder instellingen, verbonden apparatuur en Smart Wi-Fi-tools, overal en altijd, vanaf bijna ieder apparaat.

SimpleTap is nu beschikbaar op alle Linksys Smart Wi-Fi-routers en vereenvoudigt het aansluiten van nieuwe apparaten. Hiermee kunnen apparaten via één druk op een knop of aanraking met een kaart worden verbonden. Met SimpleTap kunnen gebruikers profiteren van Wi-Fi Protected Setup (WPS) door de fysieke WPS-knop in te drukken op de router of door op de WPS-knop te drukken in de browser- of app-interface van de router.

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1200, AC 1600 en AC 1750 prijs en beschikbaarheid

De drie modellen zijn per direct beschikbaar met een adviesprijs van:

• Linksys Smart Wi-Fi Router AC1200 – 129 euro

• Linksys Smart Wi-Fi Router AC1600 – 159 euro

• Linksys Smart Wi-Fi Router AC1750 – 199 euro

Bron: Linksys