CookiesLinksys Smart Wi-Fi Router AC 1750 HD Video Pro model EA6500

17 oktober 2012 15:50 door Hans Wind

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1750 HD Video Pro model EA6500De Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1750 HD Video Pro model EA6500 komt met 802.11ac-technologie en de compatibele Universal Media Connector, die apparaten zoals Smart-TVs, Blu-Ray-spelers en gameconsoles draadloos verbindt met hoge snelheden. Deze nieuwe router biedt de beste Wi-Fi-prestaties van het hele Linksys Smart Wi-Fi-portfolio en is, samen met de Linksys AC Universal Media Connector model WUMC710 beschikbaar via de detailhandel en online winkels.

De nieuwe Smart Wi-Fi Router is gebaseerd op de nieuwe draadloze 802.11ac-technologie en levert volgens Cisco Wi-Fi-snelheden tot wel 450+1300 Mbps. Deze nieuwe technologie behaalt snelheden die tot drie keer sneller zijn dan bestaande 802.11n-producten, maar biedt ook beter bereik, betrouwbaarheid en helpt het stroomverbruik van mobiele apparaten te verbeteren. De piekprestatie gecombineerd met het nieuwe Linksys Smart Wi-Fi-platform biedt consumenten de mogelijkheid hun draadloze thuisnetwerk en apparaten te beheren via Smart Wi-Fi Tools en Apps.

Linksys AC Universal Media Connector WUMC710“De nieuwe Linksys Smart Wi-Fi router met AC is ontworpen om tegemoet te komen aan de explosieve groei in videoconsumptie en in het groeiend aantal Wi-Fi-apparaten in huis. Het levert hoge snelheden en groot gebruiksgemak, en verandert de manier waarop consumenten omgaan met hun elektronische apparatuur en HD-content. Zo kunnen ze hun apparaten van afstand beheren via een eenvoudig te gebruiken app op hun mobiele apparaat”, aldus Brett Wingo, vice president en general manager, Cisco Home Networking. “De top Wi-Fi-prestaties in combinatie met het gebruiksgemak en de intelligentie zorgen voor een verbeterde gebruikerservaring.”

Altijd toegang tot en controle over thuisnetwerk

Om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheden, kunnen consumenten optioneel een Smart Wi-Fi Account creëren tijdens de installatie van hun product. Hierna kan op veilige wijze toegang worden verkregen tot het Smart Wi-Fi Account via iedere webbrowser of de Linksys Smart Wi-Fi App voor smartphone of tablet. Hierdoor heeft de consument altijd, overal toegang en controle over zijn thuisnetwerk en verbonden apparaten. In combinatie met mobiele apps biedt dit compleet nieuwe ervaringen voor consumenten. Zo hebben ouders bijvoorbeeld meer controle over de content die hun kinderen te zien krijgen op internet dankzij de Block the Bad Stuff- en Netproofer-app. Reizende zakenmensen kunnen zien wat er thuis gebeurt met de Gemini IP Camera Viewer-app. Er zijn diverse Linksys Smart Wi-Fi apps beschikbaar en er worden aanvullende apps verwacht van ontwikkelaars die zich aangemeld hebben bij de Linksys Developer Community.

Om het aansluiten van apparaten op het netwerk te vergemakkelijken, is samen met de Linksys Smart Wi-Fi routers SimpleTap geïntroduceerd. Dankzij SimpleTap kunnen consumenten hun apparaten aansluiten op de Linksys Smart Wi-Fi router met slechts één druk op de knop, of via een snelle swipe of scan van een apparaat of NFC tag. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om apparaten aan te sluiten op het Wi-Fi-netwerk.

Partnership met LG

Naast het toevoegen van een nieuwe router aan zijn Smart Wi-Fi-portfolio, blijft Linksys ook samenwerken met fabrikanten van consumentenelektronica om de ‘connected home-ervaring’ voor consumenten te vereenvoudigen en optimaliseren. In dit licht kondigt Linksys haar samenwerking aan met LG Electronics. Deze samenwerking gaat consumenten helpen de beste HD-kijkervaring te krijgen op hun Smart TV in de nabije toekomst, bij gebruik van video on demand-diensten zoals NetFlix, Hulu of YouTube HD.

“Als onderdeel van LG’s smart TV leadership-strategie zijn we blij om samen te werken met Linksys om klanten de beste entertainment streaming-ervaring te bieden in huis. Naast het leveren van een ongekende Smart TV-ervaring met ons Home Dashboard en Magic Remote, richten we ons ook op het vereenvoudigen van de netwerkverbinding. Door gebruik te maken van Linksys Smart Wi-Fi routers die een superieure streaming-ervaring bieden, zetten we een eerste, belangrijke stap in een bredere samenwerking tussen LG en Cisco”, TI Cho, Head of TV Product Planning, LG Electronics Inc.

De opt-in prioritisering voor LG’s Smart TVs is ontworpen om de high definition streaming-ervaring te maximaliseren, zonder merkbaar effect op de verbinding of prestaties van andere op het netwerk verbonden (slimme) apparaten.

Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1750 HD Video Pro model EA6500 prijs en beschikbaarheid

De Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1750 HD Video Pro (model EA6500) is beschikbaar voor € 219,- via het Linksys retail- en online kanaal. De compatibele Linksys AC Universal Media Connector (model WUMC710) is beschikbaar voor € 129,-.

Bron: Cisco