CookiesLinksys Ultra Rangeplus Dual-band WRT600N en WPC600N

24 oktober 2007 09:30 door Hans Wind

Linksys Ultra Rangeplus Dual-band WRT600N en WPC600NLinksys annonceert de Ultra RangePlus WRT600N en WPC600N in haar nieuwe lijn van thuisnetwerk producten waarmee HDTV streaming mogelijk wordt. De Ultra RangePlus serie is een groep netwerk producten voor consumenten die de prestaties en het bereik van hun draadloze netwerk willen maximaliseren. De eerste producten in de lijn zijn nu de Ultra RangePlus Dual-Band Wireless-N Gigabit Router WRT600N en de Ultra RangePlus Dual-Band Wireless-N Notebook Adapter WPC600N en er zullen meer apparaten volgen in het begin van volgend jaar.

De WRT600N is ontworpen om tegelijkertijd zowel op de 2.4 GHz als 5 GHz bandbreedte te werken om op die manier een beter bereik en hogere snelheden op de aangesloten apparaten te realiseren. Op de 2.4 GHz band kan de gebruiker zijn traditionele draadloze netwerk apparaten, zoals bijvoorbeeld PC’s en Voice over IP (VOIP) producten, aansluiten terwijl de extra 5Ghz band van de WRT600N kan worden gebruikt om tijd kritische apparaten zoals Media Extenders , Set-Top boxen of spel consoles optimaal te koppelen.


“Simultane Dual-band Wireless-N is een belangrijke technologie omdat steeds meer consumenten hun digitale informatie binnen hun huisomgeving willen gebruiken,” zei Mani Dhillon, directeur van product marketing bij Linksys. “De 5 GHz band is minder druk bezet, biedt meer kanalen, en is bovendien minder gevoelig voor storing door andere netwerken, waardoor geavanceerde toepassingen zoals HDTV streaming door het huis realiteit worden”

WRT600N en WPC600N beschikbaarheid en prijs
De WRT600N and WPC600N zijn in de US aangekondigd voor respectievelijk $279.99 en $99.99. Op dit moment is niet bekend of en wanneer deze producten in Nederland verschijnen.