CookiesLinksys WRT150N draadloze router introductie

30 mei 2007 22:05 door Hans Wind

Linksys WRT150N draadloze router introductieLinksys heeft vandaag de beschikbaarheid van haar nieuwste Wireless-N router aangekondigd ”“ de Linksys Wireless-N Home Router WRT150N. Het nieuwe model bevat een Wireless-N (draft 802.11n) Access Point, 4-poorts full-duplex 10/100 switch en een router, waarmee gebruikers hun content en breedbandverbinding kunnen delen. De Linksys Wireless-N Home Router is uitgerust met de nieuwste Concept-N-technologie en is ontworpen om hogere snelheid en een groter bereik te bieden in het hele huis. Zeker nu HDTV en streaming van HD multimedia in de huisomgeving steeds belangrijker wordt is een snelle, stabiele verbinding zeer belangrijk.

De Wireless-N Home Router maakt gebruik van de nieuwste Wireless-N (draft 802.11n) technologie en is ontworpen om tot ongeveer 12 keer de snelheid en 4 keer het bereik van Wireless-G te bieden in combinatie met een Wireless-N client. Wireless-N is de nieuwste generatie draadloos met geavanceerde radiotechnologieén die snelheid en dekking kunnen verbeteren, waardoor zogenaamde ‘dead spots’ in het bereik beperkt kunnen worden. De snelheid die Wireless-N biedt, is ideaal voor veeleisende toepassingen zoals het delen van bestanden, videostreams, games en VoIP, zelfs als deze toepassingen gelijktijdig worden gebruikt.

“De Wireless-N Home Router is onze oplossing voor klanten die Wireless-N-technologie willen gebruiken en meerdere apparaten op hun thuisnetwerk willen aansluiten op hogere snelheden. Dit is tekenend voor talrijke draadloze thuisnetwerken waaraan steeds meer consumentenelectronica met draadloze toegang worden toegevoegd. De Linksys Wireless-N Home Router is een betaalbare oplossing die gebruikers een hoger niveau van gebruiksgemak, beveiliging en prestaties biedt”, aldus Judith Eijkelboom, Sales Manager Linksys Benelux.

De Wireless-N Home Router van Linksys is gecertificeerd door de Wi-Fi Alliance voor de Wi-Fi Multimedia (WMMTM) standaard. De WMM-technologie zorgt ervoor dat de datastromen van diverse applicaties op prioriteit gerangschikt worden. Hierdoor wordt de gebruikerservaring van Wi-Fi verbeterd bij gebruik van data, voice, muziek en video applicaties onder diverse omstandigheden.

Beveiliging
De Linksys Wireless-N Home Router kan alle draadloze transmissies beveiligen met industrial-strength 256-bits WPA2 encryptie om gegevens en privacy te beschermen. De installatie en configuratie verlopen snel en eenvoudig dankzij het web-based configuratieprogramma. Deze router kan ook fungeren als DHCP-server en de krachtige SPI-firewall helpt gebruikers bij de bescherming van hun pc’s tegen indringers en de meeste bekende internetaanvallen.

Prijs en beschikbaarheid van de Linksys WRT150N
De Linksys Wireless-N Home Router WRT150N is medio juni verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van circa €129,-.

N.B. Wel van belang om op te merken dat dit apparaat werkt met een concept 802.11n netwerk implementatie die nog niet als officiéle standaard is geaccepteerd. Hierdoor kunnen apparaten van verschillende merken in onderlinge combinaties problemen geven.

Linksys WRT150N prijs vergelijking