CookiesLinksys WRT320N Dual-Band Wireless-N Gigabit Router

20 mei 2009 13:41 door Hans Wind

Linksys WRT320N Dual-Band Wireless-N Gigabit Router De WRT320N Linksys by Cisco Dual-Band Wireless-N Gigabit Router is een router waarmee een thuisnetwerk kan worden opgezet dat geschikt is voor multimediatoepassingen.

De nieuwe WRT320N is uitgerust met Cisco ‘media optimized’ netwerktechnologie en ideaal voor gezinnen die meer vragen van hun draadloze netwerk. Deze nieuwste aanvulling op het Cisco-assortiment van draadloze netwerkproducten voor consumenten maakt draadloos streamen van films naar de woonkamer tot realiteit.

Jens Hofmeister, Director Product Management EMEA van de Cisco Consumer Business Group verklaarde bij deze annoncering: “De Dual-Band Wireless-N Gigabit Router maakt de dual-band-technologie toegankelijk voor een groter publiek. Met ons huidige assortiment N-routers kunnen consumenten de oplossing kiezen die het beste bij hen past.
De WRT320N completeert onze Wireless-N-productlijn en zit tussen de WRT160N en de WRT610N in. We bieden nu oplossingen voor de beginnende gebruikers tot en met de doorgewinterde technologiedeskundigen en gamers.”

WRT320N Belangrijkste kenmerken
• Met de nieuwe Dual-Band Wireless-N Gigabit Router kunnen gebruikers een thuisnetwerk aanleggen dat geschikt is voor multimediatoepassingen. De router biedt Gigabit voor bekabelde verbindingen en 802.11n voor draadloze werking op zowel de 2,4 GHz band als de bredere 5¬GHz band. Omdat de 5 GHz band minder vol is dan de 2,4¬GHz band die voor andere apparaten (zoals DECT-telefoons en magnetrons) wordt gebruikt, leent de 5¬GHz band zich beter voor de overdracht van vertragingsgevoelige gegevens als video en audio.
• De Dual-Band Wireless-N Gigabit Router wordt geleverd met Linksys EasyLink Advisor (LELA). LELA helpt consumenten bij het opzetten van hun netwerk en bij netwerkupdates en -beveiliging. De meegeleverde configuratie-cd is geschikt voor Macintosh- en Windows-computers.
• De Linksys by Cisco Dual-Band Wireless-N Gigabit Router kan worden gebruikt in combinatie met Home Network Defender. Cisco introduceerde onlangs samen met Trend Micro Home Network Defender, een beveiligingsdienst die consumenten beschermt tegen internetgevaren. Home Network Defender werkt op routerniveau en voorkomt dat internetgebruikers onbedoeld compromitterende websites bezoeken of persoonlijke gegevens blootgeven aan internetcriminelen.
• Cisco’s ‘media optimized’ netwerktechnologie zorgt voor hoge prestaties bij het delen en bekijken van multimediamateriaal. De WRT320N is zodanig ontwikkeld dat HD-video prioriteit krijgt zonder dat handmatige configuratie nodig is. Pc-gebruikers kunnen hun netwerken ook zo aanpassen dat bepaalde apparaten, zoals gameconsoles, prioriteit krijgen boven andere apparaten.
• De nieuwe verpakking voor Linksys by Cisco-producten levert ruim 40 procent minder afvalmateriaal op dan de oude verpakking. De dozen zijn kleiner, voor de interne verpakking wordt geleidelijk overgestapt op beter recyclebaar materiaal en er worden zo weinig mogelijk kunststof zakken gebruikt. Bovendien worden alle verpakkingen en interne documenten gedrukt op papier dat voor 80 procent bestaat uit gerecycled materiaal en er wordt plantaardige en soja-inkt gebruikt.
• De Linksys by Cisco Dual-Band Wireless-N Gigabit Router wordt geleverd met een door ENERGY STAR gecertificeerde voedingsadapter die het stroomverbruik beperkt. Zo is de energie die door de voedingsadapters wordt verbruikt, tot bijna de helft gereduceerd.

Volgens Forrester Research is het aantal huishoudens in West-Europa dat over een thuisnetwerk beschikt in 2009 uitgegroeid tot 57,9 miljoen.

IDC berichtte dat de toepassingen voor een multimedianetwerk, zoals het streamen van audio of video naar een home-entertainmentsysteem of het gebruik van online spelconsoles, aanzienlijk zijn verbeterd wat betreft gebruiksgemak en beschikbaarheid van mediadiensten. Omdat consumenten ook digitale video op hun tv willen bekijken, en niet op hun computer, zal het gebruik van thuisnetwerken toenemen. (IDC, Wereldwijd gebruik van thuisnetwerken, prognose voor 2009-2013, maart 2009)

WRT320N prijs en en beschikbaarheid
De Dual-Band Wireless-N Gigabit Router is naar verwachting vanaf juni 2009 in Nederland verkrijgbaar bij officiële Linksys by Cisco-verkopers, resellers en VAR-partners. De adviesprijs voor het product is 99,00 euro.

Bron: Cisco


Linksys WRT320N prijs vergelijking