CookiesLittleBigPlanet, een bijzonder spel in HDTV kwaliteit

3 november 2008 12:45 door Hans Wind

LittleBigPlanet, een bijzonder spel in HDTV kwaliteitMet het nieuwe spel LittleBigPlanet komt PLAYSTATION®3 (PS3™) met een heel nieuw genre: Play with everything. Alles draait om inventiviteit. Ontdek een speelse wereld terwijl je door de vijftig levels loopt, rent, springt, of rolt. Bouw je eigen levels en deel deze met andere PS3 bezitters. Speel het spel in Full HDTV kwaliteit, creéer en deel in deze door Media Molecule en Sony Computer Entertainment Europe ontwikkelde game. LittleBigPlanet is verkrijgbaar in de week van 3 november.

Speel LittleBigPlanet
LittleBigPlanet zit barstensvol plekken om te ontdekken, creatieve hulpmiddelen en verbijsterende puzzels. Bijna alles in dit landschap van aan elkaar gelijmde en genaaide texturen kan worden verplaatst of gebruikt. Dankzij een ingenieus natuurkundig systeem is het mogelijk om de stofeigenschappen en structuren van bouwmaterialen levensecht over te brengen op de gamer. Terwijl je de vijftig levels in de story modus speelt, leer je spelenderwijs hoe je moet creéren

Creéer met en voor LittleBigPlanet
iedereen vindt het leuk om zelf te creéren. Het eerste dat je naar eigen hand mag zetten, is de beminnelijke en grappige main character Sackboy. Sackboy verkent voor jou de wereld in LittleBigPlanet, maar hij kan ook voorwerpen en hele levels ontwerpen, vormgeven en bouwen. Er is geen ingewikkelde leveleditor, maar een intuïtieve gereedschapskist vol met vaardigheden en materialen die je spelenderwijs leert te gebruiken.

Deel met andere Little Big Planet spelers
Als je een level hebt gebouwd, nodig dan je vrienden uit (of volslagen vreemden) en deel je creatie via PlayStation®Network. Je kunt met z’n vieren tegelijkertijd online een level spelen. LittleBigPlanet komt pas echt tot z’n recht als spelers van over de hele wereld hun creaties met elkaar delen via PlayStation®Network. Een extra toevoeging is dat je (letterlijk en figuurlijk) een persoonlijk copyrightstempel mee kan geven aan jouw creaties.

De game komt tevens gebundeld met een PS3 console op de markt.

LittleBigPlanet prijs en beschikbaarheid
LittleBigPlanet komt deze week beschikbaar voor een advies prijs van 74,99 Euro

Bron: Sony Computer Entertainment Europe

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig