CookiesLive TV kijken met Ziggo Android App

26 september 2012 08:42 door Hans Wind

Live TV kijken met Ziggo Android AppZiggo heeft sinds vandaag een nieuwe versie van zijn TV app voor Android. Met deze versie kunnen bezitters van Android-apparatuur nu ook live TV-kijken via de app.

Ziggo heeft verder de integratie met Twitter verbeterd. Zo kan er binnen de app onder andere gebruik gemaakt worden van de Twitterswipe-functie. Via die functie kun je swipen door de actuele tweets over het TV-programma waar je naar kijkt. Met deze veranderingen komt Ziggo tegemoet aan de wensen van zijn klanten om ook via Android smartphones en tablets TV van Ziggo te kunnen kijken. De app is gratis maar om live TV te kunnen kijken moet de gebruiker beschikken over televisie en internet van Ziggo en het apparaat eenmalig registreren via Mijn Ziggo.

Live TV kijken

De Live TV-functie van de Ziggo TV app werkt op smartphones met Android 2.3 of hoger en tablets met Android 3.0 of hoger. Daarnaast moet het toestel beschikken over OpenGL 2.0. Ziggo geeft streams in hoge kwaliteit door met een bandbreedte variërend van 800Kb/s tot 1,5 Mb/s voor de tablets en van 200 tot 800Kb/s voor smartphones.

Delen met anderen

Mensen willen graag hun ervaringen delen met anderen en tegelijkertijd weten wat hun vrienden en kennissen ervaren hebben. Om die reden heeft Ziggo veel aandacht besteed aan de integratie van die mogelijkheden in de Ziggo TV app. Zo kun je bij het kijken naar een programma met één druk op de Twitter-knop live zien wat er over dat programma getwitterd wordt. Wil je anderen laten weten waar jij naar kijkt of wat je van een programma vindt, dan gaat dat eenvoudig in de Ziggo TV app via Twitter, via Facebook of via e-mail.

Zenders

• Nederland 1
• Nederland 2
• Nederland 3
• RTL4
• RTL5
• SBS6
• RTL7
• Veronica
• Net5
• RTL8
• National Geographic Channel
• Eurosport
• Ziggo Xite
• Ziggo TV

Programmagids met meer dan 160 zenders

Ziggo TV biedt de gebruiker een programmaoverzicht van meer dan 160 zenders. Het overzicht loopt tot maximaal een week vooruit en de zenderlijst en de volgorde van de zenders is naar eigen voorkeur aan te passen, ook op basis van televisie-abonnement.
Je kunt zoeken op genre of trefwoord. Bij elk programma wordt een omschrijving verstrekt en wil je anderen op een bepaald programma attenderen, dan druk je eenvoudig op de knop ‘delen’ waarna je automatisch via e-mail of Twitter het bericht verstuurt of op Facebook plaatst. Om niets te missen geeft de applicatie dagelijks een aantal kijktips en kun je als gebruiker zelf een alarm instellen voor je favoriete programma’s. Standaard heeft de TV-gids het uiterlijk van een Elektronische Programma Gids (EPG) waarbij de programma’s op tijd gesorteerd worden. De gebruiker kan er echter ook voor kiezen per zender of op genre door de gids te bladeren. Programma’s die live te bekijken zijn, kunnen ook vanuit de Elektronische Programmagids meteen gestart worden.

Alle televisienieuwtjes op een rij

Televisieprogramma’s en televisiepersoonlijkheden maken of ‘zijn’ zelf aan de lopende band nieuws. Of een programma goed of slecht bekeken wordt, een presentatrice stopt of een acteur een nieuwe rol in een soap krijgt, Ziggo TV Gids brengt al dat nieuws dagelijks op je tablet.

Overzicht van Ziggo On Demand titels

Ziggo heeft een On Demand catalogus met honderden actuele films, series en muziekfilms, die continu vernieuwd wordt. Met de Ziggo TV app kun je op je gemak binnen de catalogus zoeken op genre of op trefwoord. De film of serie van je keuze kun je via een interactieve ontvanger van Ziggo op je televisie bekijken.

De Ziggo TV app voor Android is te vinden op Google Play.

Bron: Ziggo