CookiesLoewe Connect Media HDTV introductie

19 juli 2007 10:58 door Hans Wind

Loewe Connect Media HDTV introductieMet de opkomst van steeds meer multimedia toepassingen vormt de HDTV steeds vaker het middelpunt in de woonkamer. Loewe ontwikkelt haar TV lijn om die reden steeds meer in de richting van een intelligent media center dat aangesloten is op het thuisnetwerk.

Vanuit deze gedachte komt het Duitse bedrijf dan ook met “Loewe Connect”, een concept met een modern ontwerp dat niet alleen jongere kopers moet aantrekken, maar ook nieuwe mogelijkheden geeft om mobiele apparaten zoals MP3 spelers, digitale camera’s en PC netwerken te koppelen.

Met de ingebouwde media speler kan de Connect serie toegang krijgen tot digitale foto’s en video’s op de PC of een netwerk harddisk en dat allemaal in HD TV kwaliteit. Daarnaast kan natuurlijk een game console of HD-DVD of Blu-Ray speler worden aangesloten.

De Loewe Connect serie heeft USB aansluitingen en een ingebouwde PhotoViewer die een foto diashow in 1920 x 1080 HDTV resolutie mogelijk maakt.

Klaar voor de HDTV toekomst
Naast de diverse aansluitingen voor camcorder, DVD speler en gameconsole heeft de Loewe Connect ook een VGA en DVI-D aansluiting voor PC koppeling. Andere HD apparaten kunnen via de twee HDMI ingangen worden aangesloten. De Connect beschikt ook over een zogenaamd Common Interface (CI) slot. Als extra optie kan ook een satelliet ontvanger worden ingebouwd.

De Loewe Connect zal bij de introductie op de IFA beurs in drie beeldformaten worden aangeboden en wel in een 32 inch, 37 inch en 42 inch uitvoering. Alle modellen kunnen in wit hoogglans, Zilver of zwart hoogglans geleverd worden.

De nieuwe “Connect Media” heeft naast USB nog een Ethernet netwerk aansluiting en draadloze netwerk functionaliteit ingebouwd. Met die laatste voorziening wordt de draadloze koppeling met andere apparaten binnen het huis nog simpeler. Een netwerk media speler voor streaming van multimedia materiaal is ingebouwd en de Connect Media DR+ beschikt over een harddisk recorder waarmee ook HDTV kan worden opgenomen.

Update: Op 29 augustus 2007 is de Loewe Connect serie ook in Nederland geannonceerd..