CookiesLoewe HDTV ondersteunt Canaldigitaal

25 april 2008 06:56 door Hans Wind

Loewe HDTV ondersteunt CanaldigitaalHet fraaie ontwerp van een LOEWE HDTV is vanaf nu perfect te combineren met de hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit van HD-televisie via CanalDigitaal.

De twee bedrijven werken vanaf nu samen om HDTV in al haar aspecten te demonstreren aan de Nederlandse markt. LOEWE, internationaal geroemd op het vlak van functioneel design, brengt een reeks HD-Ready en Full-HD schermen op de markt met een ingebouwde HDTV satellietontvanger.

CanalDigitaal heeft de Loewe HDTV ontvangers onlangs gecertificeerd zodat Nederlandse abonnees kunnen genieten van het enorme zenderaanbod via de satelliet, overal en altijd in Nederland. Een gezamenlijke en geïntegreerde campagne zal de consument hierover verder informeren.

Nederland en CanalDigitaal ‘ready’ voor HDTV
In 2007 werden er meer dan 1,4 miljoen HD-Ready en Full-HD schermen verkocht in Nederland . Nederlanders verwelkomen dan ook meer en meer deze nieuwe manier van televisie kijken. Studies laten zien dat de verwachting is dat in 2010 meer dan 9 miljoen huishoudens in Europa HDTV via de satelliet zullen ontvangen. Via de ASTRA satelliet zijn al meerdere internationale HDTV zenders vrij te ontvangen. CanalDigitaal heeft begin april haar eigen zenderaanbod via de ASTRA satelliet geïntroduceerd, met onder meer de zenders National Geographic HD, Discovery HD en BRAVA HDTV.

LOEWE en CanalDigitaal ontwikkelen samen lokaal HDTV product Voor Nederland is het de eerste keer dat een producent van televisies en een distributieplatform van digitale televisie de handen in elkaar slaan om de ultieme kijkervaring gezamenlijk in de markt te zetten. Deze samenwerking zorgt er niet alleen voor dat de beeld- en geluidskwaliteit optimaal is maar ook het gebruiksgemak. Zo heeft een klant bij een LOEWE HDTV bijvoorbeeld maar één afstandsbediening nodig. “Dit is een unieke kans voor CanalDigitaal” zegt Kees Färber, Managing Director van CanalDigitaal. “Met deze samenwerking toont CanalDigitaal aan dat TV kijken via de schotel ook staat voor kwaliteit en gemak en dat dit prima samen gaat met design LCD tv’s.”

Historisch gezien is een samenwerking met CanalDigitaal een logische stap voor LOEWE. Renie Danneels, Algemeen Directeur van LOEWE BENELUX duidt dit verhaal verder: “In andere markten combineert LOEWE al langer de voordelen van digitale satellietontvangst met de eigen schermen. CanalDigitaal is de afgelopen jaren sterk gegroeid in de Nederlandse markt, en het was dan ook niet meer dan logisch om deze internationale én succesvolle strategie door te trekken voor onze Nederlandse klanten.”

Gezamenlijke campagne
In combinatie met een actie voor de consument, zal de LOEWE dealer op het verkooppunt ook speciaal getraind worden om klanten voor te lichten over de voordelen van HDTV via de satelliet. Voor meer informatie over LOEWE, CanalDigitaal, HDTV en meer surft u naar www.loewe.nl, www.canaldigitaal.nl.

Over CanalDigitaal
CanalDigitaal biedt al meer dan 10 jaar Nederlandse consumenten televisie en radio via de satelliet. Via de ASTRA-satelliet kunnen honderden TV- en radiozenders digitaal ontvangen worden. Inmiddels heeft CanalDigitaal meer dan 1 miljoen tevreden kijkers, die gebruik maken van een kleine schotel om naar het Nederlandse televisie- en radioaanbod te kijken en luisteren.

Het aanbod van CanalDigitaal (www.canaldigitaal.nl) omvat alle Nederlandse publieke en commerciéle zenders. Daarnaast zijn 10 regionale omroepen vrij te ontvangen via de ASTRA-satelliet. Ook is een groot aantal themazenders beschikbaar in verschillende zenderpakketten waarmee het totaal aantal te ontvangen zenders op meer dan 200 komt.

Bron: Canaldigitaal