CookiesLoewe Individual Compose 52 LCD TV introductie

17 juli 2007 14:59 door Hans Wind

Loewe Individual Compose 52 LCD TV introductieLoewe heeft de Loewe Individual Compose 52 LCD HD TV geannonceerd.

Met dit nieuwe model wordt de lijn die al bestond uit de zeer succesvolle Loewe Individual Compose 40 en Individual Compose 46 naar boven uitgebreid met een 52 inch ( 132 cm ) LCD HDTV model.

Het nieuwe model heeft een LCD scherm met een Full HD of 1080p resolutie van 1920 x 1080 beeldpunten en 100 Hertz technologie om naijlen van het beeld te voorkomen. Het apparaat heeft geïntegreerde HD ontvangers en een harde schijf voor opnames in HDTV kwaliteit. Net als bij de andere Individual Compose modellen zijn allerlei verschillende opstellings mogelijkheden te maken met deze fraai vormgegeven HD TV als middelpunt.

Speciaal voor de Individual Compose lijn werden stereoluidsprekers ontwikkeld die aan de zijkanten van de nieuwe LCD-TV’s kunnen worden geplaatst of gescheiden aan de muur kunnen worden bevestigd. Daarnaast zijn er allerlei verschillende combinaties van luidsprekers beschikbaar.

De Individual 52 Compose heeft alles wat liefhebbers zich kunnen wensen in een tv. Het toestel biedt messcherp beeld, een meeslepend geluid wanneer gebruikt in combinatie met de Individual-luidsprekercomponenten en is voor wat betreft vormgeving bovendien een aanwinst voor elk interieur. Haar hoge beeldkwaliteit dankt de tv aan de HDTV-receiver Full HD Panel en 100 Hertz-technologie. De televisie is eveneens te combineren met de Loewe Sound Projector. De technologie van deze Sound Projector analyseert volledig automatisch de akoestiek in elke ruimte. Tv-kijkers kunnen ook hun persoonlijke voorkeuren instellen. De geluidseffecten zijn tot in de details bij te stellen, waardoor iedereen kan genieten van haar persoonlijke ultieme geluidsweergave.

De Individual 52 Compose is tot in de puntjes naar wens samen te stellen. Door de tv te combineren met verplaatsbare audiocomponenten, zoals speakers en een subwoofer, kunnen filmliefhebbers de ultieme thuisbioscoop creéren. Dankzij de RS 232-interface is de tv ook te koppelen aan Premium Home Automation-systemen, zoals AMX of Crestron. Zo functioneert de Individual 52 Compose als middelpunt van een geavanceerd home entertainment-systeem. Daarbij is het toestel te plaatsen als wand- of tafelmodel en verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Gebruikers kunnen kiezen uit aluminium/zilver of aluminium/zwart met uiteenlopende soorten inlegwerk aan de zijkanten van de tv of de speakers ”“ zoals robijn of chroom hoogglans.

Tv-liefhebbers hoeven met de Individual 52 Compose nooit meer hun favoriete serie of film te missen. De geïntegreerde hardeschijfrecorder maakt het mogelijk om tot 200 uur programma’s op te nemen. Met deze functie zijn uitzendingen met één druk op de knop van de afstandsbediening op elk moment te stoppen en later verder te kijken. Ook op andere vlakken is de bediening van de Individual 52 Compose uiterst eenvoudig en doeltreffend. Gebruikers hebben met de gebruiksvriendelijke Assist-afstandsbediening via een overzichtelijk menu direct toegang tot alle beeld-, geluid- en opnamefuncties.

Loewe Individual Compose 52 specificaties

• Hoge-resolutie HDTV-ontvanger die in het tv-platform is geïntegreerd (MPEG-2 en MPEG-4)
• Full HD Panel (1.920 x 1.080 pixels)
• 100 Hertz-beeldverwerking voorkomt schokkerige beeldeffecten
• Hybrid-Tuner-concept voor analoge en digitale ontvangst van zenders via de ether of de kabel
• Dubbele tuner voor comfortabele ‘picture-in-picture’-weergave en de geïntegreerde harde schijf (DR+) voor HDTV- en digitale tv-opnames
• Twee USB-interfaces voor aansluiting van bijvoorbeeld de digitale camera
• Twee ‘Common Interfaces’ voor de ontvangst van Pay-tv-zenders
• Twee digitale hoge-resolutie interfaces (HDMI) inclusief kopieerbeveiliging (HDCP) voor de verwerking van digitale beeld- en geluidssignalen

De Individual Compose 52 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 6.799 euro

Zoals altijd dient u zich te realiseren dat de ingebouwde tuners helaas vaak niet ondersteund worden door de Nederlandse kabelbedrijven.

Voor een actuele Loewe Individual Compose 52 prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig.