CookiesLoewe legt focus op Individual Compose HDTV

3 september 2006 07:51 door Hans Wind

Loewe Individual ComposeLoewe legt op de IFA 2006 beurs de nadruk op haar zogenaamde “Individual Compose” concept. Kenmerken van dit Home Cinema of thuis bioscoop concept zijn:

 • HDTV-ontvanger geïntegreerd
 • Geïntegreerde harde schijf DR+ voor digitale opnames in HDTV-kwaliteit
 • Nieuw bedieningssysteem Assist
 • Veelzijdige opstellingsmogelijkheden

Loewe presenteert met Individual Compose een nieuw Home Cinema-concept, gericht op een individueel aan te passen totaal concept. In dit systeem staan de twee grootformaat Loewe LCD-TV-toestellen, de Loewe Individual 40 Compose en de Loewe Individual 46 Compose, centraal. Zoals alle Loewe Individual TV-toestellen kunnen ook de beide nieuwe Flat-TV’s qua design en techniek individueel worden geconfigureerd. In combinatie met de door Loewe ontwikkelde audio-modellen ontstaat zo een flexibel en individueel aangepast Home Cinema-systeem.

Het Loewe Home Cinema-model
Speciaal voor Individual Compose werden stereoluidsprekers ontwikkeld die direct aan de zijkanten van de nieuwe LCD-TV’s kunnen worden geplaatst of gescheiden aan de muur kunnen worden bevestigd.

Bovendien kan de Individual 40 Compose uitgerust worden met een individueel plaatsbare center speaker, twee optisch van het TV-toestel gescheiden frontluidsprekers en een actieve subwoofer. Daarbij biedt de horizontaal en verticaal op te stellen subwoofer de mogelijkheid om in de ruimte duidelijk zichtbaar of juist verdekt opgesteld te worden. Dit klassieke 3.1-model biedt zo een uniek ruimtelijk stereogeluid met nadruk op de bassen.

Individual Compose kan echter ook met de nieuw ontwikkelde luidsprekercomponenten van Individual Sound worden gecombineerd. Bij de volledige uitrusting, bijv. met de Individual 46 Compose als TV-monitor, vier staande luidsprekers, één center speaker en de actieve subwoofer ontstaat Loewe 5.1 Dolby Surround-Sound. Een andere optie wordt geboden met de ruimtebesparende satellietluidsprekers die bovendien in een kast, aan de muur of vrijstaand op een satelliet-stand kunnen worden geplaatst.

HDTV-ontvanger al geïntegreerd
Met een zichtbare beelddiagonaal van 101 resp. 117 centimeter bieden de beide LCD-TV’s Individual 40 Compose en Individual 46 Compose een fraai beeld in het 16:9 bioscoopformaat.
Daarvoor zorgt het hoge resolutie Full HD beeldscherm (1.920 x 1.080 pixels) in combinatie met het nieuwe Loewe Digital+ HD platform. De essentiéle elementen van de nieuwe chassis-technologie van Loewe zijn:

 • Hoge resolutie HDTV-ontvanger die in het TV-platform is geïntegreerd (MPEG-2 en MPEG-4)
 • Full HD beeldscherm (1.920 x 1.080 pixels)
 • Hybrid-Tuner-concept voor analoge en digitale ontvangst van zenders die via de ether of via de kabel worden uitgezonden
 • Geïntegreerde digitale Twin-Satelliet-Tuner
 • Dubbele tuner voor comfortabele ”žbeeld-in-beeld”-weergave en een geïntegreerde harde schijf (DR+) voor HDTV- en digitale TV-opnames
 • Twee zogenaamde Common Interfaces voor de ontvangst van gecodeerde zenders
 • Twee digitale hoge resolutie interfaces (HDMI) inclusief kopieerbeveiliging HDCP voor de verwerking van digitale beeld- en geluidssignalen

HD-TV met geïntegreerde harde schijf
Een belangrijke eigenschap van het nieuwe Loewe Digital+ HD-platform is de geïntegreerde hardeschijfrecorder DR+, die zowel HDTV- als ook Standard Definition (SD)-TV-opnames kan opnemen. Bij Individual Compose neemt DR+ continu de lopende uitzending tot 200 uur op, voorgeprogrammeerd of direct tijdens de uitzending. Dit proces ”“ Time Shift ”“ maakt in tijd verschoven televisiekijken mogelijk. Wordt de uitzending bijvoorbeeld door de telefoon onderbroken, is één druk op de knop van de afstandsbediening voldoende om de uitzending te stoppen en later zonder verlies van informatie in tijd verschoven verder te bekijken.

Met het vernieuwde bedieningssysteem Assist+ kan de Loewe Individual Compose via een duidelijk opgebouwd beeldschermmenu bediend worden. Daarbij kan via de nieuwe, gebruikersvriendelijke startpagina snel naar persoonlijk gedefinieerde menu-items worden geschakeld, zoals bijvoorbeeld het DR+-archief.

De veelzijdige opstellingsmogelijkheden zijn een extra kenmerk van de Loewe Individual Compose. Naast de uitvoering als wand- en tafelmodel kan de Individual Compose ook aan een bodem-plafond-stang worden bevestigd (zie afbeelding) en variabel gedraaid, gekanteld en in hoogte versteld worden.Bovendien is de Floor-Stand motorisch draaibaar. Kabels verdwijnen bij alle opstellingsmogelijkheden netjes in de voorgefabriceerde kabelgoot. De twee nieuwe LCD-TV’s zijn momenteel leverbaar in de Individual kleuren Aluminium Zilver en Aluminium Zwart. Bovendien kunnen de zijkanten van de televisies en de bovenkant van de luidsprekers met in totaal zeven verschillende soorten inlegwerk worden uitgevoerd, zoals bijv. Robijn of Chroom gespiegeld.

De marktintroductie van Loewe Individual Compose is gepland voor oktober 2006.