CookiesLoewe Xelos HD+ 100 LCD HDTV lijn

28 juli 2007 10:21 door Hans Wind

Loewe Xelos HD+ 100 LCD HDTV lijnLoewe heeft haar bekende Xelos HDTV lijn verder ontwikkeld en één van de belangrijke verbeteringen is de zogenaamde 100 Hz technologie waarmee bewegende beelden duidelijk worden verbeterd.

De Xelos HD+ 100 HD TV lijn heeft uitgebreide mogelijkheden en bestaat uit verschillende modellen met LCD schermen van respectievelijk 32 inch (80 cm), 37 inch (94 cm) en 42 inch (106 cm).

Alle nieuwe modellen hebben een ingebouwde HDTV ontvanger en “vegen” bij bewegende beelden behoren tot het verleden dankzij de 100 Hz technologie die het aantal weergegeven beelden verdubbeld. Deze techniek wordt niet alleen toegepast bij TV beeld maar bijvoorbeeld ook bij het afspelen van een DVD.

De ingebouwde USB aansluitingen maken van de Xelos HD+ 100 serie een echt multimedia apparaat. Zo kunt u onder andere een diashow van uw digitale foto’s bekijken via de ingebouwde PhotoViewer software.

De Loewe Xelos HD+ 100 lijn heeft ingebouwde tuners voor DVB-T en DVB-C digitale televisie signalen. Als optie kan ook nog een DVB-S tuner worden toegevoegd voor de ontvangst van satelliet TV. Zoals we al vaker hebben gemeld dient u zich helaas te realiseren dat de ingebouwde tuners vaak niet ondersteund worden door de Nederlandse kabelbedrijven.

Het Loewe Sound+ systeem zorgt, in combinatie met CRX, voor een prima geluidsweergave met goede bas tonen. De speakers kunnen ook als midden luidsprekers worden gebruikt in een uitgebreidere opstelling. In combinatie met een optionele Dolby Digital Module en losse luidsprekers kan de Loewe HD+ 100 serie worden uitgebouwd tot een huisbioscoop.

De Loewe Xelos HDTV’s komen met een stijlvolle standaard en er is ook een versie beschikbaar die elektrisch versteld kan worden.

De bediening gebeurt met de Loewe Assist+ afstandbediening waarmee ook toegang wordt geboden tot de EPG (Electronische Programma Gids). In het grote ingebouwde geheugen kunnen Teletext pagina’s worden opgeslagen voor snellere weergave.

De lijn wordt geleverd in kleuren zoals Anthraciet, Chroom Zilver of het speciale Donker Zilver.

Belangrijkste eigenschappen van de Loewe Xelos HD+ 100:
• Resolutie 1.377 x 768 beeldpunten (HD-Ready)
• 100 Hz technologie
• Ingebouwde HDTV ontvanger
• Ingebouwde DVB-T, DVB-C ontvanger ( optioneel DVB-S)
• 2 x HDMI aansluiting incl. HDCP
• Ingebouwde hard disk recorder met 160 GB
• USB aansluitingen
• Ingebouwde Common Interface voor betaal-TV (wordt in NL vaak niet door kabelbedrijven ondersteund)
• Sound+ incl. CRX Sound voor optimaal geluid en bas weergave
• Optioneel Dolby Digital/dts module
• TV luidspreker kan worden gebruikt als centrale luidspreker voor thuisbioscoop
• Electrische draaivoet als optie (4 MU)

De Xelos HD+ 100-serie is verkrijgbaar voor de volgende advies prijzen:

Xelos 32 inch : 2.299 euro
Xelos 32 inch met harde schijf : 2.799 euro

Xelos 37 inch : 2.599 euro
Xelos 37 inch met harde schijf : 3.099 euro

Xelos 42 inch : 2.999 euro
Xelos 42 inch met harde schijf : 3.499 euro


Loewe Xelos HD+ 100 32 inch prijs vergelijking