CookiesLogitech MX Air muis introductie

15 juli 2007 14:53 door Hans Wind

Logitech MX Air muis introductieLogitech annonceert met de nieuwe Logitech MX Air oplaadbare, draadloze muis een nieuwe manier van PC navigatie. Deze veelzijdige laser muis functioneert op een bureau maar ook in de lucht.

De nieuwe Logitech muis werkt in grote lijnen hetzelfde als de afstandsbediening van een televisie, maar dan in meerdere dimensies. Met de MX Air Mouse kunnen mensen navigeren op een PC en genieten van muziek, foto’s, video of de HDTV terwijl ze lekker achterover leunen.

De PC fungeert steeds meer als het centrale opslagmedium en hub voor digitale media. Deze nieuwe functie vraagt in feite om een nieuwe manier van navigeren. Niet iedereen heeft immers een bureaublad in de nabije omgeving als zij gebruik willen maken van multimedia toepassingen.

Om navigatie in de ruimte mogelijk te maken, combineert de nieuwe Air Mouse drie technologién: Freespace™ bewegingstechniek, gebarencommando’s en draadloze technologie. Met deze unieke combinatie kunnen gebruikers met één soepele polsbeweging de muis eenvoudig richten en mediabestanden afspelen.

“De MX Air Mouse introduceert een nieuw inzicht op het gebied van PC bediening en multimedia entertainment”, zegt Erik Charlton, Logitech product marketing directeur van de afdeling performance en games muizen. “De Air Mouse is bij uitstek geschikt voor mensen die naar muziek willen luisteren met behulp van de PC en gefrustreerd raken van het feit dat alle bediening plaats moet vinden op de PC. Waarom zou je telkens heen en weer lopen om nummers te selecteren en het volume aan te passen? Daarnaast is de muis ook handig voor mensen die bijvoorbeeld vakantiefoto’s willen laten zien op de bank. Ook surfen op Internet op een andere plek dan achter het bureau, wordt nu mogelijk. Denk aan het browsen op websites als YouTube of Grouper. Tot slot is de Air Mouse ideaal voor mensen die in het bezit zijn van een Media Center PC.”

Geavanceerde bediening ”“ Freespace en gebarencommando’s
De Freespace bewegingstechnologie is speciaal ontworpen om snelle, accurate navigatie mogelijk te maken zonder de beperkingen van voorgaande in-air aanwijsapparaten. De gepatenteerde technologie is gebaseerd op een combinatie van MEMS (micro-electro-mechanische systemen) sensoren, DSP (digital signal processing) technologie en RF (radio frequentie) draadloze technologie. Dankzij deze combinatie van technologie kan de gebruiker de muis in elke willekeurige richting wijzen en op zeer intuïtieve wijze de cursor bedienen. Geavanceerde berekeningen maken onderscheid tussen bedoelde en niet-bedoelde bewegingen van de hand en elimineren alle trillingen en kleine bewegingen wanneer de gebruiker de muis bedient.

De speciale gebarencommando’s voegen ook een nieuwe dimensie toe aan de MX Air Mouse. Om bijvoorbeeld het volume van een toepassing aan te passen, is het mogelijk om met de cursor op het scherm de volumeschuif vast te pakken en met een eenvoudig gebaar naar links of rechts het geluidsniveau te wijzigen. Bij muziek resulteert een circulaire beweging met de klok mee in het commando ‘volgende nummer’ en andersom.

In plaats van een traditioneel scrollwiel is de MX Air Mouse uitgerust met een drukgevoelig scrollpaneel. Een lichte aanraking van de vinger over het oppervlak activeert het scrollmechanisme. De scrollsnelheid wordt automatisch aangepast aan de snelheid van de vingerbeweging. Veelgebruikte mediafuncties zoals afspelen / pauze, volume / dempen, terug en selecteren zijn eenvoudig toegankelijk in de lucht middels de oranje (backlight) verlichte duimknoppen.

Ontworpen voor veelzijdige toepassingen
De MX Air Mouse mag zeker gezien worden dankzij een glanzend zwarte, semi-transparante behuizing en ronde afwerking. De zorgvuldig gemodelleerde vorm garandeert optimaal comfort voor mensen die de muis op conventionele wijze gebruiken (op een bureau) en voor gebruik in de lucht. Bij gebruik als Air Mouse rusten de vingers van de gebruiker onder de muis en bedient de duim de knoppen.

De oplaadbare MX Air Mouse maakt gebruik van de Logitech 2.4 GHz digitale draadloze technologie met een bereik van tien meter. De stijlvolle oplaadstandaard neemt nauwelijks ruimte in beslag en dankzij de compacte 2.4 GHz micro-ontvanger is de MX Air Mouse eenvoudig aan te sluiten op een desktop PC of een notebook voor gebruik onderweg.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse is naar verwachting begin augustus leverbaar. De winkeladviesprijs is 149,99 Euro.

Logitech MX Air muis prijs vergelijking