CookiesLogitech TV Cam voor Skype op Panasonic HD TV

22 september 2011 19:21 door Hans Wind

 Logitech TV Cam voor Skype op Panasonic HD TVDe nieuwe Logitech TV Cam for Skype is vanaf november in Nederland verkrijgbaar is. De Logitech TV Cam for Skype is een plug-and-play TV camera waarmee HD-videobellen rechtstreeks mogelijk is vanaf Panasonic VIERA Connect geschikte HD TV met Skype.

Met de Logitech TV Cam for Skype is HD-videobellen tot 720p mogelijk zonder dat additionele software nodig is. Een televisie met een 1 Mbps-internetverbinding (upload en download) is voldoende om te videobellen in HD. De camera is zeer eenvoudig te activeren door de televisie aan te zetten en de Skype applicatie voor videobellen te selecteren. Deze applicatie is geïnstalleerd op een specifieke selectie Panasonic VIERA Connect-enabled HD TV’s.

De Logitech TV Cam for Skype is uitgerust met een Carl Zeiss-lens en Logitech Fluid Crystal technologie voor scherpe beelden in heldere kleur.
De camera biedt daarnaast een 78-graden groothoeklens en twee digitale microfoons die omgevingsgeluid en echo’s reduceren. Dit maakt de Logitech TV Cam for Skype perfect voor het voeren van een videogesprek vanaf de bank met het hele gezin.

Zodra de Logitech TV Cam for Skype is aangesloten is het mogelijk Skype-gesprekken te voeren van TV naar TV maar ook van TV naar PC of Mac en vice versa. Ook is videobellen via de Logitech TV Cam for Skype naar iPhone en smartphones met Skype mobile mogelijk.

Om toegang tot de VIERA Connect functionaliteiten te krijgen is verbinding met een breedband internetverbinding noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan de VIERA Connect basisfunctie, maar Panasonic voegt wel een directe betaalmogelijkheid toe aan de VIERA Connect Market. Zo kunnen gebruikers eenvoudig en veilig applicaties en fysieke producten aanschaffen via de TV. Deze nieuwe service zal later dit jaar worden geïntroduceerd.

De Logitech TV Cam for Skype is slechts één uit de beschikbare reeks Logitech-producten die compatibel zijn met Panasonic VIERA Connect-enabled HD-TV’s.

“Om familie en vrienden te zien en spreken moeten mensen niet hoeven wachten op vakanties, feestdagen of andere speciale gelegenheden”, zegt Kevin Simon, director Product Management Digital Home Group bij Logitech. “Wij vinden dat videobellen met geliefden eenvoudig moet zijn. Wij zijn daarom blij dat, door samen te werken met Panasonic en Skype, mensen elkaar vaker en beter kunnen zien en spreken vanaf de bank in hun eigen huis.”

“De eerder dit jaar geïntroduceerde VIERA Connect service biedt een innovatieve en gepersonaliseerde home entertainment ervaring waarbij de consument in staat is te communiceren via de TV”, aldus Fabien Roth, General Marketing Manager – Hoofd TV Group bij Panasonic Europe. “Door samen te werken met Skype en Logitech kunnen we laten zien wat op het VIERA Connect platform mogelijk is, met de VIERA TV als het middelpunt voor home entertainment. Samen met Logitech en Skype maakt de Panasonic VIERA Connect Skype-enabled HD-TV het mogelijk om in HD met elkaar in contact te blijven vanuit de woonkamer.”

Logitech TV Cam for Skype prijs en beschikbaarheid

De Logitech TV Cam for Skype is vanaf november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 149 euro.

Bron: Logitech