CookiesMacBook krijgt LED achtergrondverlichting

20 oktober 2009 18:24 door Hans Wind

MacBook krijgt LED achtergrondverlichtingDe nieuwe Apple MacBook is voorzien van een unibodybehuizing van duurzame kunststof, een fraai scherm met LED-achtergrondverlichting, een Multi-Touch-trackpad van glas en een innovatieve ingebouwde Apple batterij die tot zeven uur meegaat. De nieuwe MacBook, die zijn technologie en ontwerp dankt aan de MacBook Pro-serie, is volgens Apple de ideale consumentennotebook voor studenten en nieuwe Mac-gebruikers.

“De nieuwe MacBook heeft veel dezelfde kenmerken als de innovatieve MacBook Pro, zoals een scherm met led-achtergrondverlichting, een Multi-Touch-trackpad van glas en een ingebouwde batterij die lang meegaat”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “Nu alle notebooks van Apple een behuizing uit één stuk hebben en zijn voorzien van een beeldscherm met led-achtergrondverlichting en een ingebouwde batterij die lang meegaat – iets wat nog niet eerder is vertoond binnen de branche – is dit het moment bij uitstek om op een Mac over te stappen.”

De nieuwe MacBook is voorzien van een unibodybehuizing van duurzame kunststof, waardoor de notebook nog lichter en duurzamer is. Bovendien is aan de onderkant van de MacBook een unieke antisliplaag aangebracht en past deze dunne notebook met een gewicht van slechts 2,13 kg met gemak in een rugzak of aktetas. MacBook heeft standaard een helder scherm met LED-achtergrondverlichting en dezelfde brede kijkhoek als MacBook Pro. De nieuwe MacBook beschikt over een 2,26-GHz Intel Core 2 Duo-processor, 2 GB RAM, een harde schijf van 250 GB en een krachtige, geïntegreerde NVIDIA GeForce 9400M grafische processor.

De nieuwe MacBook is voorzien van een innovatieve ingebouwde notebookbatterij waarmee je zonder bijladen tot zeven uur lang draadloos kunt werken. De batterij kan tot 1000 keer opnieuw worden opgeladen.* De levensduur van deze batterij is bijna driemaal zo lang als die van conventionele notebookbatterijen, wat minder lege batterijen en minder afval betekent. Een nieuwe batterij kost € 139; inclusief plaatsing van de nieuwe batterij en milieuvriendelijke verwerking van de oude.

De energiezuinige MacBook maakt deel uit van de groenste notebookserie ter wereld en heeft net als alle andere notebooks van Apple de EPEAT Gold-status**. Ook voldoet de MacBook aan de strenge nieuwe eisen van Energy Star 5.0. Alle nieuwe Mac-notebooks worden standaard geleverd met een energiezuinig scherm met led-achtergrondverlichting dat geen kwik bevat en is gemaakt van arseenvrij glas. Ook bevatten Mac-notebooks geen broomhoudende vlamvertragers, zijn alle interne kabels en componenten pvc-vrij en zijn de notebooks stuk voor stuk vervaardigd van recyclebare materialen.

Elke Mac wordt geleverd met Mac OS X Snow Leopard, ’s werelds meest geavanceerde besturingssysteem en iLife, het innovatieve programmapakket van Apple voor het ordenen van foto’s, het maken van films en muziek en het leren spelen van een muziekinstrument. Snow Leopard bouwt voort op tien jaar innovatie en succes op Mac OS X-gebied en bevat honderden verbeteringen, nieuwe kerntechnologieën en geïntegreerde ondersteuning voor Microsoft Exchange. iLife ’09 bevat iPhoto waarmee je eenvoudig je foto’s ordent en beheert, iMovie, met krachtige, gebruiksvriendelijke nieuwe functies als de Precisie-editor, beeldstabilisatie en geavanceerde sleepfunctionaliteit, en GarageBand, met een volledig vernieuwde manier om piano en gitaar te leren spelen.

De nieuwe MacBook heeft de volgende specificaties:
• 13,3-inch glanzend breedbeeldscherm met led-achtergrondverlichting en een resolutie van 1280 x 800;
• 2,26-GHz Intel Core 2 Duo met een gedeelde L2-cache van 3 MB;
• 1066-MHz “frontside”-bus;
• 2 GB 1066-MHz DDR3 SDRAM, uitbreidbaar tot 4 GB;
• geïntegreerde NVIDIA GeForce 9400M grafische processor;
• 5400-rpm seriële ATA harde schijf van 250 GB met Sudden Motion Sensor;
• slot-loading 8x SuperDrive met double-layerondersteuning (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw);
• Mini DisplayPort voor video-uitvoer (adapters afzonderlijk verkrijgbaar);
• ingebouwde AirPort Extreme 802.11n- en Bluetooth 2.1+EDR-voorziening voor draadloze netwerkverbindingen;
• Gigabit Ethernet-poort;
• ingebouwde iSight-videocamera;
• twee USB 2.0-poorten;
• één geluidsinvoer- en één geluidsuitvoerpoort, met ondersteuning voor optisch digitale geluidsuitvoer en analoge in- en uitvoer van geluid;
• Multi-Touch-trackpad van glas;
• ingebouwde lithium-polymeerbatterij van 60 wattuur; en
• MagSafe-lichtnetadapter (60 W).

Voor MacBook zijn onder andere de volgende maatwerkopties verkrijgbaar: een geheugenupgrade naar 4 GB 1066-MHZ DDR3 SDRAM, een 5400-rpm harde schijf van 320 GB, een 5400-rpm harde schijf van 500 GB, een Mini-DisplayPort-naar-DVI-adapter, een Mini-DisplayPort-naar-Dual-Link DVI-adapter (voor een 30-inch DVI-beeldscherm), een Mini-DisplayPort-naar-VGA-adapter, een Apple MagSafe-vliegtuigadapter en het AppleCare Protection Plan.

MacBook prijs en beschikbaarheid
De nieuwe MacBook is direct leverbaar voor een adviesprijs van 899 Euro.

* Een op de juiste manier onderhouden MacBook-batterij heeft na 1000 keer opladen nog ongeveer 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/macbook/features.html.

** EPEAT is een onafhankelijke organisatie die consumenten in staat stelt de milieuprestaties van notebooks en desktopcomputers te vergelijken. Producten die voldoen aan alle 23 vereiste criteria en ten minste 75 procent van de optionele criteria worden erkend als EPEAT Gold-producten. Het EPEAT-programma is een initiatief van de EPA (Amerikaans milieubureau) en is gebaseerd op de IEEE 1680-norm voor de milieubeoordeling van computerproducten voor de consumentenmarkt. Ga voor meer informatie naar www.epeat.net.

Bron: Apple


MacBook prijs vergelijking