CookiesMarantz BD7004 Blu-ray speler

30 september 2009 11:53 door Hans Wind

Marantz BD7004 Blu-ray spelerDe nieuwe Marantz BD7004 Blu-ray speler combineert volgens de fabrikant de laatste High Definition beeldtechnologie van het bedrijf met haar bekende muziekreproductie om zodoende de perfecte speler te leveren voor beide formaten.

Het volledig gespecificeerde ontwerp omvat een HDMI 1.3a-uitgang met 36-bit Deep Color ondersteuning, Profile 2.0 (wat hem geschikt maakt voor BD-Live toepassingen) ingebouwde decoders voor de High Definition audioformaten Dolby TrueHD en DTS HD, en de mogelijkheid tot 24FPS (frames per seconde), dit alles om het beste uit Blu-ray schijven te halen.

Niet dat Marantz ‘normale’ DVD’s vergeten is. De BD7004 verbetert ook de kwaliteit van Standard Definition (SD) beeldmateriaal dankzij Anchor Bay’s VRS™ videoverwerking – met behulp van de ABT1030 chip – die standaard materiaal als 1080p uitstuurt via de HDMI 1.3a-uitgang. Ter completering is er een 297MHz/12bit NSV Technology video-DAC aanwezig.

Maar dit is niet alles, ook op muzikaal gebied gooit de BD7004 hoge ogen. Zo zijn er hoogwaardige audiocomponenten toegepast op het 7-kanaals audiogedeelte, zoals BurrBrown 24-bit/192kHz D/A-converters en speciaal voor audio ontworpen Elna-condensatoren, terwijl de “Audio Exclusive” functie het beste haalt uit je CD’s. De kwaliteit van de constructie draagt verder bij aan de geluidskwaliteit. Een geavanceerd nieuw voorpaneel, vervaardigd van een combinatie van aluminium en een composietmateriaal, en een centraal geplaatste lade zorgen ervoor dat de BD7004 uitstekend past bij de rest van de Marantz receiver- en versterkerlijn. Een zware metalen bovenplaat maakt het gehele apparaat nog robuuster en voorkomt vibraties voor een stabiel beeld en een ongestoorde audio reproductie. Kortom, de BD7004 levert niet enkel het plaatje, maar klinkt ook nog eens goed.

De speler is ook voorzien van een SD-kaartlezer die geschikt is voor SD-HC (Secure Digital High Capacity) kaarten voor het afspelen van WMA, MP3, AVCHD en JPEG. En alsof dat nog niet genoeg is ondersteunt hij naast Blu-ray, DVD en CD ook nog DivX HD.

Voor Custom Installation is het toestel aan de achterzijde nog voorzien van een Flasher ingang en –uitgang en een bi-directionele RS232-poort waarmee het toestel bediend kan worden via externe besturingssystemen.

Marantz BD7004 prijs en beschikbaarheid
De BD7004 is reeds beschikbaar en is leverbaar in het zwart en zilvergoud voor een adviesprijs van 799 Euro.

Bron: Marantz


Marantz BD7004 prijs vergelijking