CookiesMarantz Melody Music, Media en Movie introductie

2 augustus 2010 18:47 door Hans Wind

Marantz Melody Music, Media en Movie introductieDe nieuwe Melody Music, Melody Media en Melody Movie modellen kunnen alle belangrijke huidige formaten aan inclusief Blu-ray Discs en CD en hebben
uitgebreide aansluitmogelijkheden voor bronnen zoals iPhone, PC’s en notebooks.

Melody Music M-CR503
Een passende inleiding van dit trio is de compacte Melody Music of M-CR503. Zijn geringe afmetingen zullen degenen die op zoek zijn naar een muziekbron voor een kleine ruimte aanspreken met de fraaie aluminium vormgeving, afgewerkt met een glanzend zwarte bovenkant. De rechtstreekse digitale verbinding via USB, voor iPod of iPhone, brengt het audio-signaal direct uit het draagbare apparaat naar de Melody Music.
De ‘Music’ is tevens uitgerust met de M-XPort, waarmee op PC opgeslagen muziek via Bluetooth met behulp van de optionele Bluetooth Receiver RX101 gestreamt kan worden. De CD speler kan buiten standaard CD’s ook CD-R/RW, MP3 en WMA bestanden afspelen. Een met vijftig programmeerbare voorkeurzenders voorziene FM-en AM-tuner voegt verdere muzikale mogelijkheden toe.

Verpakt met twee krachtige stereoversterkers, die elk 2 x 60 Watt leveren, is de Melody Music in staat een ongelooflijk vermogen van 120 Watt muziek te leveren. In stereo modus kan iedereen genieten 2 x 60 Watt aan stabiel vermogen, terwijl audiofielen ongetwijfelt zullen genieten van de bi-amping mogelijkheid van 4 x 30 Watt. Zelfs voor multiroom gebruikers is de ‘Music’ ideaal: het digitale vermogen kan ook worden doorgeschakeld naar een paar stereo speakers in een extra ruimte.

Voeg daarbij de subwoofer-out-functie toe en je realiseert je dat de Melody Music fysiek dan wel compact is in vorm maar uitgebreid in audio-mogelijkheden.
Een finishing touch is het onzichtbare kabel design: dankzij de ingenieuze bouw van de behuizing kunnen aangesloten kabels niet van de zijkant worden gezien. De Melody Music is meer dan een “micro”-systeem, het is een compleet hi-fi systeem met kleine afmetingen.

Melody Media M-CR603
De Melody Media M-CR603 biedt naast CD weergave, ‘Works with iPhone” certificering en een ingebouwde DAB/DAB+-tuner, ook connectiviteit met het internet of uw PC middels een Ethernet-ingang. Dankzij de DLNA 1.5-certificering biedt de Melody Media je tevens toegang tot duizenden gratis internet radiostations, alsook elk muziek-bestand opgeslagen op PC of NASdrive.

Melody Movie M-ER803
De laatste en sterkste musketier uit het nieuwe Melody-gamma is de Melody Movie M-ER803. Een uiterst compact en stijlvol, high-end alles-in-één-apparaat, volgepakt met video-technologie zoals Blu-ray speler, DVDupscale mogelijkheid tot aan HD TV kwaliteit en het afspelen van CD’s. Tot het arsenaal van mogelijkheden van de Melody Movie behoort ook het direct digitaal afspelen van audio via iPhone/iPod en draadloos via de optionele RX101 Bluetooth ontvanger.

Marantz Melody prijs en beschikbaarheid
• De Melody Music M-CR503 is verkrijgbaar vanaf augustus voor een adviesprijs van 499 Euro.
• De Melody Media M-CR603 is verkrijgbaar vanaf september voor een adviesprijs van 649 Euro.
• De Melody Movie M-ER803 is verkrijgbaar vanaf september dit jaar voor een adviesprijs van 1.049 Euro.

Bron: Marantz