CookiesMarantz NR1403 en NR1603 AV receivers

25 juni 2012 15:34 door Hans Wind

Marantz NR1403 en NR1603 AV receiversMet de Marantz NR1403 en NR1603 annonceert het merk twee slanke AV-ontvangers met surround-geluid biedt plus een elegant uiterlijk. De nieuwe receivers zijn voorzien van moderne aansluitmogelijkheden.

Marantz NR1403

De NR1403 is een slanke vijfkanaals AV-ontvanger en biedt een veelheid aan aansluitmogelijkheden. Fans van apparaten als camcorders en andere apparaten met HDMI koppeling zullen de HDMI-ingang op het frontpaneel waarderen, waarmee ze direct en eenvoudig van beeld en geluid kunnen genieten. De 5x 50 W-uitgang kan worden gebruikt voor een eenvoudige stereo-installatie, maar is ook krachtig genoeg voor een volledig 5.1-systeem, dat met een surround-geluid uw huiskamer omtovert in een bioscoop. Installatie is eenvoudig: met behulp van de Setup Assistant, Audyssey MultEQ en microfoon kunt u de handleiding links laten liggen en volgt u gewoon de instructies op het scherm. Bovendien is de NR1403 uitgerust met afzonderlijke ingebouwde decoders voor zowel standaard- als high-definition-geluid, zoals DTS-HD en Dolby TrueHD, terwijl de zes HDMI-ingangen (waarvan een aan de voorzijde) een veelheid aan digitale bronnen kunnen verwerken, zodat u gemakkelijk uw satellietbox, BD/DVD-speler, gameconsole of camcorder kunt aansluiten. En dat met slechts één op de HD TV aangesloten HDMI-kabel.

Marantz NR1603

De zevenkanaals NR1603 heeft nog meer slimme functies aan boord, wat het een volwassen AV-center maakt. Het apparaat is voorzien van diverse netwerkmogelijkheden voor audiostreaming, internetradio, Airplay vanaf uw iPhone, iPad of iPod, en is tevens uitgerust met een met de iPod compatibele digitale USB-ingang en een M-DAX2 waarmee de geluidskwaliteit van gecomprimeerde audio helemaal tot leven komt.

Met de nieuwe Marantz Remote App for iDevices is de bediening van het apparaat nog nooit zo gemakkelijk geweest. Op het videogedeelte, zijn alle zes HDMI-ingangen, waarvan een op de voorzijde, geschikt voor 3D-video en ARC (Audio Return Channel) van met ARC compatibele tv-toestellen, terwijl alle analoge videosignalen worden omgezet naar HDMI-niveau, inclusief I/P-conversie en een opwaardering naar 1080p.

De nieuwe NR modellen hebben een zeer laag stand-by-verbruik en tevens een circuit dat automatisch de stroom uitschakelt.

Belangrijkste functies

 Functie NR1603 NR1403
 HDMI ingangen/uitgangen 5+1 voor 5+1 voor
 3D/ARC/CEC •/•/• •/•/•
 Netwerkstreaming Audio en foto’s
 Airplay/internetradio/Remote App •/•/• -/-/-
 Analoog en HDMI naar 1080p
 Vermogen (RMS 8 Ohm) 7x50W 5x50W
 Gescheiden versterking
 Audyssey MultEQ, Dynamic volume en EQ
 Ondersteunde talen 7 3
 iPhone/iPod USB ingang voor
 Multiroom/Multisource 2e zone


Marantz NR1403 en NR1603 prijs en beschikbaarheid

De Marantz NR1603 en de NR1403 zijn vanaf nu verkrijgbaar in zwart en zilver-goud en hebben een verkoopprijs van respectievelijk 649 en 399 Euro.

Bron: Marantz

Marantz NR1403 prijs vergelijking

Marantz NR1603 prijs vergelijking