CookiesMarantz NR1501 AV receiver introductie

28 juli 2009 14:19 door Hans Wind

Marantz NR1501 AV receiver introductie De nieuwe Marantz NR1501 is de helft van de grootte van normale surroundreceivers maar levert toch een uitgebreid pakket aan mogelijkheden.

De lage behuizing en het compacte ontwerp van de nieuwe, op afstand bedienbare NR1501 AV receiver van Marantz betekenen dat hij nog geen 10 cm. hoog is, waardoor hij veel ruimtebesparender is dan zijn concurrenten en de perfecte partner voor de komende instap Bluray spelers van het bedrijf. En hij is uitgevoerd in een elegante, aluminium M1-behuizing zodat hij in iedere kamer voor een beetje stijl zorgt.

Je Marantz NR1501 levert een degelijke 50W over elk van zijn zeven kanalen, decodering van de Dolby TrueHD en dts-HD Master Audio high definition audioformaten, terwijl er niet minder dan vier HDMI 1.3 ingangen aanwezig zijn alsmede een HDMI-uitgang voor aansluiting op de HDTV.

Daarbij wordt ook nog elk analoog video signaal van zijn drie Component Video-ingangen automatisch opgeconverteerd naar HDMI-kwaliteit.

Zoals bij elk Marantz-product wordt er speciale aandacht geschonken aan het afspelen van audio door middel van een onafhankelijk audioboard dat is geïmplementeerd voor een verbeterde
geluidskwaliteit.Dit biedt niet alleen een geoptimaliseerd signaalpad voor audio processing, maar het voorkomt ook ruis van de video-secties van het ontwerp die het audiosignaal negatief kunnen
beïnvloeden.

Het ontwerp is ook erg gebruiksvriendelijk met een eenvoudige MRAC automatische luidsprekersetup met behulp van een microfoon en een overzichtelijk On Screen Display-menu.

Marantz NR1501 prijs en beschikbaarheid
De Marantz NR1501 heeft een adviesprijs van 499 Euro en is nu leverbaar

Bron: Marantz


Marantz NR1501 prijs vergelijking