CookiesMarantz op komende VAD show in Veldhoven

16 september 2009 06:19 door Hans Wind

Marantz op komende VAD show in VeldhovenIn het weekend van 17 en 18 oktober wordt, de jaarlijks terugkerende, VAD Show gehouden in Veldhoven. Marantz zal in de persoon van Ken Ishiwata demonstraties geven met de door hem ontworpen KI Pearl SACD-speler met bijbehorende KI Pearl geïntegreerde versterker welke geïntroduceerd zijn naar aanleiding van zijn 30-jarig jubilieum bij Marantz.

Naast deze demonstraties zal Marantz in ruimte 81 haar nieuwe producten presenteren waaronder de Marantz UD9004 SACD/Blu-ray speler. Ook zullen er nog meer Blu-ray spelers te zien zijn met bijbehorende nieuwe AV-receivers voorzien van de allernieuwste technologiën waaronder Dolby Pro Logic IIz, video upscaling en audio streaming via Bluetooth.

Ken Ishiwata, Brand Ambassador bij Marantz, viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum bij het bedrijf. Om dit te vieren heeft Ken Ishiwata op de afgelopen High End Show in Munchen zijn eigen KI Pearl SACD-speler geïntroduceerd met bijbehorende KI Pearl geïntegreerde versterker. De CD-speler, die reeds enige tijd verkrijgbaar is, is nu al een enorm succes en het wachten was dan ook op de versterker die deze maand leverbaar wordt. Niet alleen de dealers en de consumenten zijn onder de indruk van dit hifi-systeem, menig pers heeft het systeem reeds toegejuicht vergezeld gaande met uitstekende reviews.

Maar waarom de naam KI Pearl? Parels zijn een traditioneel cadeau bij een 30-jarig huwelijk en daarom heeft Ken Ishiwata voor zijn systeem de benaming Pearl gekozen. Parels zijn al heel bijzonder, maar zwarte parels zijn zeer schaars en exclusief. De KI Pearls zijn daarom afgewerkt in een zijdezwarte kleur omdat ook de KI Pearls erg exclusief zijn: er worden namelijk maar 500 exemplaren van gemaakt, wereldwijd!

De KI Pearls zullen worden gedemonstreert aan het publiek en Ken Ishiwata gebruikt hiervoor nog een jubileumset, namelijk de Performance 6 Limited Edition luidsprekers van de Britse fabrikant Mordaunt-Short die ter ere van het bedrijf haar 40-jarig jubileum op de markt zijn gebracht.

Per demonstratie-sessie zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar. Omdat Marantz grote belangstelling verwacht voor deze speciale demonstraties kunt u zich hiervoor inschrijven bij Marantz. Er worden totaal 5 demonstraties per dag gegeven; hierbij geldt: vol = vol. De demonstraties zullen gehouden om 10.30 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 15.30 uur en om 17.00 uur in ruimte 80.

Ken Ishiwata is verbonden aan Marantz Europa, maar is door het jaar heen overal ter wereld te vinden alwaar hij het merk promoot en demonstreert. Daarnaast brengt hij een groot deel van zijn tijd door met het mede ontwikkelen van nieuwe producten en het opwaarderen van proefmodellen. Hij heeft dit verder uitgebouwd door producten uit de Premium- en Range Serie op te waarderen naar zijn persoonlijk hoog niveau en daar zijn handtekening aan te verbinden.

Ook op het gebied van stereo heeft het bedrijf niet stilgezeten en presenteert Marantz de nieuwe PM-15S2/SA-15S2 Premium versterker/SACD-speler-combinatie, de opvolgers van de zeer populaire 15-Serie. In haar goedkopere serie, de Range-serie, introduceert zij de nieuwe PM6003/CD6003 versterker/CD-speler-combinatie.

Naast nieuwe producten van Marantz zullen er ook nieuwe producten te zien zijn van de Britse luidsprekerfabrikant Mordaunt-Short, waarvoor Marantz de distributie voert. Zo zal er de Performance 2 te zien zijn; de langverwachte ‘standmount’ versie van de alom toegejuichde Performance 6 luidspreker. Daarnaast heeft Mordaunt-Short onlangs een compleet nieuwe luidsprekerserie geïntroduceerd die er te zien zal zijn: de Aviano-serie.

Bron: Marantz