CookiesMarantz SR5004 en SR6004 AV receivers introductie

24 september 2009 07:30 door Hans Wind

Marantz SR5004 en SR6004 AV receivers introductieDe nieuwe Marantz SR5004 AV receiver levert 7 x 100W (10W meer dan zijn voorganger) en is uitgerust met decoders voor de nieuwe Dolby Pro Logic IIz standaard evenals voor Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio. Daarnaast beschikt hij over drie HDMI 1.3a-ingangen met Deep Color ondersteuning en i-Chips videoverwerking voor upscaling naar 1080p via HDMI.

De SR5004 gaat moeiteloos om met de meest veeleisende scènes in aktiefilms maar levert ook een hoge kwaliteit bij het afspelen van muziek van Blu-ray, DVD, CD of via Bluetooth met de optionele RX101 verbonden via de M-XPort (Marantz eXpansions Port). Zelfs gecomprimeerde audio zal helderder en gedetailleerder klinken dankzij M-DAX (Marantz Dynamic Audio eXpansion) audioverbetering, terwijl een groot aantal andere functies, zoals Audyssey MultEQ en Dynamic Volume, en ‘video off ’ mode, ervoor zullen zorgen dat je je films en muziek kunt ervaren met dynamiek in echte Marantz stijl. Net als zijn grotere broers beschikt de SR5004 over multiroom audio met multi-source functionaliteit.

De Marantz SR6004 is nog sterker. Met een hoger uitgangsvermogen van 7 x 110W (vorig model 7x 100W) en met speciaal geselecteerde voedingscondensatoren is het een duidelijke upgrade op het gebied van audioprestaties. Naast de vier HDMI-ingangen voor digitale bronnen heeft de SR6004 twee selecteerbare HDMI-uitgangen voor aansluiting van twee videoschermen (bijvoorbeeld een projector en een LCD- of Plasma HDTV. Er is ook een USB-ingang toegevoegd op het voorpaneel die verborgen zit achter een solide aluminium klep. Deze USB-poort is niet alleen geschikt voor standaard USB-sticks maar ondersteunt ook iPod (Digital) met trackinformatie op het scherm.

De SR6004 wordt ook geleverd met een RX101 Bluetooth-ontvanger die je aansluit op de nieuwe M-XPort. Dit betekent dat je van je gehele muziekcollectie van je mobiele telefoon of van muziek, die is opgeslagen op je thuiscomputer of laptop, kunt genieten. Met een externe USB Bluetooth dongle met A2DP-ondersteuning werkt dit ook. Er zijn ook zogenaamde Multiroom oplossingen toe te voegen SR6004 inclusief Component videouitgang.

De RX101 Bluetooth module, die met de SR6004 wordt meegeleverd en optioneel verkrijgbaar is (voor € 119,-) voor de SR5004, breidt de functionaliteit van deze receivers flink uit. Het ontvangt de draadloos verzonden data vanaf apparaten zoals mediaspelers of mobiele telefoons (incl. de iPhone) en ook vanaf PC’s met ondersteuning voor de Bluetooth A2DP-standaard. De RX101 wordt eenvoudigweg op de M-XPort (Marantz eXpansions Port) op de achterzijde van deze AV-receivers aangesloten en stuurt het signaal in de AVreceiver.
Daarnaast heeft de RX101 ook twee ingebouwde infraroodontvangers. Via de Marantz D-Bus aangesloten kan deze fungeren als externe infraroodontvanger voor uw receiver en andere hierop aangesloten Marantz-apparatuur. Handig als je systeem in een kastje staat! En omdat de M-XPort deze module ook van stroom voorziet is er geen additionele externe voedingsadapter nodig.

Marantz SR5004 en SR6004 prijs
De adviesprijs voor de SR5004 is 699 Euro en voor de SR6004 is dat 999 Euro.

Bron: Marantz


Marantz SR5004 prijs vergelijking

Marantz SR6004 prijs vergelijking