CookiesMarantz SR6007 7.2 kanaals home theatre-receiver

30 juli 2012 12:13 door Hans Wind

Marantz SR6007 7.2  kanaals home theatre-receiverDe Marantz SR6007 7.2-kanaals home theatre-receiver is volgens de fabrikant ook geschikt voor de wat grotere home theatres.

De bekende ronde display van Marantz en het metalen frontpaneel geven deze nieuwkomer een uiterlijk dat sterk overeenkomt met dat van zijn grote broers. De gelijkenis gaat echter verder. Zo maakt de SR6007 gebruik van dezelfde DLNA-netwerkondersteuning voor audiostreaming, Android-integratie, internetradio en AirPlay vanaf iTunes of iDevices.

Het systeem is bovendien uitgerust met Audyssey DSX-technologie voor een betere ruimtelijke weergave, een iPod compatibele digitale USB-ingang en een Phono MM-ingang voor de ware vinylfan. Om gebruikers te verzekeren van optimale audiokwaliteit bij gecomprimeerde bestanden op de iPod via USB, maakt de SR6007 gebruik van M-DAX2 – Marantz Dynamic Expander versie 2. Deze slimme toevoeging optimaliseert in één moeite door de kwaliteit van mp3-bestanden van cd’s of de optionele Bluetoothreceiver RX101.

SR6007 achterkantDe SR6007 is krachtig met 7x 110 w rms bij 8 ohm om precies te zijn. De hoogwaardige audioverwerkingstechniek zorgt voor een echte bioscoopervaring die nog eens wordt versterkt door de Audyssey Dynamic Volume Control, een techniek die de ergerlijke volumeverschillen tussen tv-programma’s en reclameblokken ondervangt.

De SR6007 is voorzien van zes HDMI-ingangen die garant staan voor 3D/4K videoondersteuningen ARC (Audio Return Channel) van ARC compatibele HD TV’s. Daarnaast is er nog de bijzonder praktische HDMI-ingang aan de voorkant, en zijn er maar liefst twee uitgangen aan de achterkant die gelijktijdige uitvoer naar een tv en projector mogelijk maken. Voor video met een lagere resolutie is 4K videoupscaling mogelijk.

Optimalisatie en kalibratie kunnen vlot en eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van Audyssey MultEQ XT, de Setup Assistant en grafische gebruikersinterface (GUI) met video-overlay.

Het standby-stroomverbruik van deze nieuwkomer op de markt is opnieuw gereduceerd. Het systeem heeft ook een automatische uitschakelfunctie.

Marantz SR6007 prijs en beschikbaarheid

De SR6007 is vanaf juli verkrijgbaar in zwart en zilver-goud en heeft een verkoopadviesprijs van €1099,-

Bron: Marantz