CookiesMarantz UD8004 universele High Definition speler

14 oktober 2009 07:11 door Hans Wind

Marantz UD8004 universele High Definition spelerDe nieuwe Marantz UD8004 universele High Definition speler beschikt over heel wat technologie die afkomstig is uit de UD9004 van het bedrijf maar Marantz is er in geslaagd om de nieuwe UD8004 Blu-ray/CD/Super Audio CD/DVD-speler in een kleinere behuizing te bouwen voor een lagere prijs.

Hoewel de UD8004 niet zo’n beest is als zijn grotere broer levert hij wel vergelijkbare, indrukwekkende prestaties. Het is een echte universele speler die referentiekwaliteit levert bij het afspelen van standaard CD’s en Blu-ray Discs.

Deze op afstand bedienbare Profile 2.0 speler biedt alles wat je kunt verwachten van een high-end Blu-ray speler. Zijn absolute video-integriteit staat garant voor toonaangevende Blu-ray beelden en hij verbetert zelfs de kwaliteit van je DVD’s dankzij een state-of-art Anchor Bay ABT2015 videoprocessor.

Het nieuw ontwikkelde en gepatenteerde loopwerk leest de discs uiterst nauwkeurig en met zeer hoge precisie. De lade is vervaardigd van een polymere legering dat met zijn robuuste kenmerken een ultrastijf platform biedt en daarmee alle trillingen die het videosignaal nadelig kunnen beïnvloeden elimineert.

Dit loopwerk is even zo belangrijk bij het leveren van de UD8004’s indrukwekkende geluidskwaliteit. Audio wordt afgehandeld door drie afzonderlijke audio boards met Current Feedback technologie die gevoed worden door hun eigen transformator. Er wordt gebruik gemaakt van 192kHz/24-bit DAC’s van Burr-Brown, symmetrische circuitindeling met korte, gespiegelde signaalpaden voor een precies stereobeeld, Marantz’ eigen HDAM-SA2 signaalversterkers, speciaal ontworpen en individueel geselecteerde componenten teneinde uit te komen bij de vergulde uitgangen.

De ‘Pure Direct’ mode verbetert de geluidskwaliteit nog verder doordat deze onnodige electronica uitschakelt die het audiosignaal zouden kunnen aantasten. Het nieuwe M1-ontwerp omvat een voorpaneel dat vervaardigd is van een combinatie van aluminium met een composietmateriaal en past perfect bij de rest van de Marantz receiver- en versterkerlijn. Het dubbellaags chassis en de dubbellaagse bovenplaat zorgen voor een uitstekende stijfheid van het gehele apparaat en draagt bij aan het minimaliseren van vibraties. Dit zorgt voor een uiterst stabiel beeld en een ongestoorde audioreproductie.

De UD8004 heeft een HDMI 1.3a-uitgang met 36-bit Deep Color ondersteuning voor aansluiting op een HDTV, Profile 2.0 voor BD-Live mogelijkheden, ingebouwde decoders voor de High Definition audioformaten Dolby TrueHD en DTS-HD High Definition en de mogelijkheid tot 24FPS (frames per seconde), om alles uit Blu-ray te halen wat erin zit.

De speler is ook voorzien van een SD-kaartlezer die geschikt is voor SD-HC (Secure Digital High Capacity) kaarten voor het afspelen van WMA, MP3, AVCHD en JPEG. En alsof dat nog niet genoeg was heeft Marantz naast Blu-ray, DVD en CD ook nog de ondersteuning voor SACD en DVD-Audio toegevoegd.

Marantz UD8004 prijs en beschikbaarheid
De UD8004 zal vanaf November 2009 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 2.499 Euro..

Bron: Marantz


Marantz UD8004 prijs vergelijking