CookiesMariposa brengt HDTV show via Internet

28 januari 2007 14:59 door Hans Wind

Mariposa HDTVMariposaHD.tv claimt als eerste ter wereld een HDTV serie aan te bieden via Internet. Hoewel het niveau van de serie waarschijnlijk niet veel hoger zal zijn dan de gemiddelde soap is het toch een primeur dat HDTV materiaal in het 1080i formaat met een resolutie van 1920×1080 beeldpunten op deze manier wordt gedistribueerd.

De serie wordt geproduceerd door vier “gewone” jongens met consumenten opname apparatuur die hun leventje in de VS zat waren. Ze gaven hun baantje op, verkochten hun bezittingen en emigreerden naar Argentini├ę waar ze Motamorfosis Productions hebben opgericht. Elke episode is ongeveer 30 minuten lang en heeft als thema’s schoonheid, stijl en avontuur waarbij mooie dames een belangrijke rol lijken te spelen.

Een handicap voor de gemiddelde kijker kan zijn dat de shows beschikbaar komen in zogenaamde “peer-to-peer mode” waarbij de koppeling met de uitzender wordt gemaakt via het BitTorrent protocol dat zeker niet op de PC van de gemiddelde consument ge├»nstalleerd zal zijn. Een voordeel van de opzet is wel dat de serie 24 uur per dag overal ter wereld kan worden bekeken.

De makers hebben plannen om zelfs in diverse talen ondertiteling te gaan aanbieden. Het is nog niet bekend of Nederlands daar deel van zal uitmaken maar dat lijkt ons eerlijk gezegd vooralsnog onwaarschijnlijk.

Tot slot nog een belangrijk aspect: Mariposa HDTV is compleet gratis. Meer over Mariposa is te lezen op hun website.