CookiesMarmitek Easy Icon10 RF introductie

15 juli 2009 12:38 door Hans Wind

Marmitek Easy Icon10 RF introductieMarmitek introduceert met de Easy Icon10 RF een nieuwe universele afstandsbediening die volgens de fabrkant laat zien dat hoogwaardige technologie en bedieningsgemak prima te combineren zijn. In tegenstelling tot universele afstandsbedieningen van andere leveranciers bedient de Easy Icon10 RF niet alleen alle A/V-apparatuur, maar ook Marmitek X-10 modules voor verlichting, gordijnen, beveiligingssystemen en andere elektrische apparaten.

Met één klik uw beveiligingssysteem activeren is geen enkel probleem voor de Easy Icon10 RF. Even een lamp dimmen is al net zo’n fluitje van een cent. Of zullen we het iets lastiger maken? Hoeveel knoppen denkt u bijvoorbeeld dat er nodig zijn voor het dimmen van alle verlichting behalve die ene leeslamp, het uitzetten van de HD TV, het inschakelen van de buitenverlichting en het aanzetten van de radio? Het verbluffende antwoord: één knop! Door alle bovengenoemde handelingen eenmalig te combineren in een uit maximaal 1.024 stappen opgebouwde macro, programmeert u de meest ingewikkelde scenario’s onder één simpele druk op een knop. Een ander voorbeeld hiervan is de handige thuisbios macrofunctie. Eén druk op de knop schakelt alle apparatuur en X-10 verlichting in de juiste stand voor het creëren van een sfeervolle eigen thuisbios.

De Easy Icon10 RF is compatibel met ActiveHomePro, wat het maken van macro’s nóg eenvoudiger maakt. Uniek hierbij is ook dat deze afstandsbediening alle 256 X-10 Huis/UnitCodes door elkaar heen aan kan sturen. Met de honderden apparaatlogo’s bedient u alles intuïtief.

Ook voor de HDTV
Natuurlijk bedient de Easy Icon10 RF via grote, duidelijk leesbare en slim geplaatste knoppen ook ‘gewoon’ tot 10 AV-apparaten zoals TV’s, harddisk recorders, DVD-spelers, satellietapparatuur en digitale decoders. Het programmeren van bestaande apparatuur is dankzij de zeer uitgebreide codebibliotheek bijzonder eenvoudig. Geen pc of online registratie nodig en codes van de gebruikte apparatuur worden automatisch opgezocht door de afstandsbediening! Door de handige set-up Wizard is programmeren een koud kunstje. Toekomstige apparatuur is eenvoudig toe te voegen via de ingebouwde leerfunctie.

Zenderlogo’s voor intuïtief zappen
Met de doorbraak van digitale tv en de bijbehorende grote aantal tv-kanalen is het vinden van de juiste zender tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. Op welk kanaal zit Animal Planet ook alweer? En was MTV nou kanaal 37 of 38? De Easy Icon10 RF maakt dergelijke vragen overbodig! Het zeer scherpe, verlichte 2 inch LCD-kleurenscherm toont tv-zenders namelijk in de vorm van direct herkenbare kanaallogo’s. In totaal bevat de afstandsbediening een kleine 1000 van deze TV kanaallogo’s.

Persoonlijke favorieten
Maximaal tien gebruikers kunnen bovendien elk hun eigen favoriete zenders programmeren. De favorieten van de twee hoofdgebruikers zitten zelfs geprogrammeerd onder een eigen knop, maar ook de oppas, opa en oma kunnen hun eigen instellingen krijgen. Met een druk op de knop verschijnen de persoonlijke favorieten van de betreffende gebruiker op het scherm (10 pictogrammen per scherm). Dit maakt het tevens mogelijk om tien verschillende soorten ‘stemmingen’ te programmeren. Zin in sport? Kies gebruiker ‘sport’ voor het oproepen van de favoriete sportzenders. Of kies ‘muziek’ om alle muziekzenders te tonen. Om te voorkomen dat kinderen naar 18+ of andere ongewenste zenders kijken, zijn deze te beveiligen via een 4-cijferige code.

Technische gegevens
De Easy Icon10 RF heeft een bereik tot 20 meter. De afstandsbediening biedt volledige ondersteuning van het Marmitek X10 RF Protocol en bedient apparatuur in combinatie met een optionele RF- ontvanger zelfs dwars door kastdeuren heen. Het toestel is meertalig en kan worden gebruikt in Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

Easy Icon10 RF prijs en beschikbaarheid
De consumentenadviesprijs van de Marmitek Easy Icon10 RF bedraagt €79,95 incl. BTW. De afstandsbediening is per direct leverbaar.
Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Marmitek