CookiesMarmitek Megaview 81 – HDMI via het netwerk

26 augustus 2014 07:44 door Hans Wind

Marmitek Megaview 81Met de Marmitek MegaView 81 is het mogelijk om HDMI signaal te verzenden over CAT5/6 netwerkbekabeling. Op die manier kunt u het doorgeven van HD content, tot Full HD 1080p, van uw Digitale TV, Media Center PC, game console of harddisk recorder tot 100 meter verlengen en elders op een TV of projectiescherm bekijken.

Het werkt als volgt. Met een HDMI kabel sluit u een videobron aan op de zender van de MegaView 81. Deze zet het HD signaal op een CAT5/6 kabel of thuisnetwerk (LAN) en met de MegaView 81 ontvanger haalt u het signaal er weer vanaf. Hierop sluit u, met een HDMI kabel, uw TV of projector aan. Door de infrarood retour functie, kunt u het aangesloten apparaat vanaf de aangesloten hd tv bedienen.

Marmitek Megaview 81 kenmerken

• Eenvoudig aan te sluiten op uw eigen thuisnetwerk (LAN).
• Een CAT5/6 kabel kost slechts een fractie van een HDMI kabel.
• Een CAT5/6 kabel heeft weinig tot geen kwaliteitsverlies, ook niet over grotere afstanden.
• HDMI kabels laten zich lastig door kabelgootjes geleiden (o.a. doordat ze stug zijn en de connectors niet verwijderbaar zijn). Bij CAT5/6 kabel is dit veel gemakkelijker.
• Door gebruik te maken van een HDMI switcher kunt u het signaal van meerdere HD apparaten op de MegaView 81 zender aansluiten.

Marmitek Megaview 81 prijs en beschikbaarheid

De Marmitek MegaView 81 is verkrijgbaar voor 169,95 euro.

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Marmitek