CookiesMediapark Jaarcongres wordt geopend door Staatssecretaris

28 mei 2013 07:05 door Hans Wind

Mediapark Jaarcongres wordt geopend door StaatssecretarisOp 20 juni a.s. organiseren Beeld en Geluid, Media Academie en iMMovator het Mediapark Jaarcongres (MPJC) in een vernieuwde studio 21 op het Media Park. Innovatie en inspiratie staan centraal tijdens dit media-event waar tijdens vorige edities 700 professionals op afkwamen. Zij laten zich in één dag bijpraten over de laatste (nieuwe) media ontwikkelingen zoals multiplatform storytelling, second screen en online video. Ook wordt er in discussie gegaan over het mediabeleid. Staatssecretaris Sander Dekker (OC&W) zal tijdens MPJC ingaan op actuele vraagstukken in het mediabeleid.

Hoe zal de publieke omroep er in de toekomst uit zien? In welk krachtenveld opereert de publieke omroep en wat vraagt dat van de taak en organisatie? Tijdens MPJC zal de staatssecretaris schetsen welke stappen hij dit jaar zet.
Hij gaat in op de fusies van omroepen, de veranderingen bij de regionale omroepen en de verkenning naar de toekomst van de omroep. Shula Rijxman, lid van de Raad van Bestuur van de NPO, Madeleine de Cock Buning, voorzitter van het Commissariaat voor de Media, en Jan Slagter (Max), die zich al eerder scherp uitliet over de bezuinigingsplannen, krijgen de gelegenheid om direct tijdens het congres te reageren.

Online video

Daarnaast staat online video prominent op het programma. Een aantal online video successen komen aan bod, waaronder dat van Armin van Buuren. Met bijna 900.000 abonnees op het YouTubekanaal en dagelijks 3 miljoen views scoort de Nederlandse DJ goed online. Verantwoordelijk is Head Of Social Media van Armada Music Eveline van der Steen. Zes jaar geleden zag ze het belang van YouTube dat toen net was opgezet. Door gelijk een partnership aan te gaan is Armada Music meegegroeid met het platform. Tijdens MPJC wordt er dieper ingegaan op de succesfactoren van online video.

Mediapark Jaarcongres Programma

Naast Sander Dekker en Eveline van der Steen levert een groot aantal internationale sprekers een bijdrage aan het programma. Ook de Nederlandse mediatop is aanwezig. Het programma kent de volgende onderdelen en bijdragen:

• Keynote speech van Matt Danzico (BBC) ‘The Sciences of Storytelling’

• Erik Anderson (Premiere Digital Services, voorheen Global Manager of Production van iTunes Video bij Apple) over de ins en outs van online distributie van video

• Alles over webcultuur en communities door Kenyatta Cheese (Know Your Meme)
• Simon Frost (Ericsson) over nieuwe, snelle mobiele netwerken en de gevolgen voor mobiele tv
• Marc Adriani over mediawijsheid in een nieuw format van BNN

• Nieuwe spelers en nieuwe platforms, met o.a. Jan Jaap van der Wal over Panache

• Matthias Scholten (RTL) over de manier waarop RTL verhalen vertelt op meerdere platforms

• De uitreiking van de eerste Cross Media Awards

Meer over het programma en over de inschrijvingen (zie onderstaande kortingscode) is na te lezen op www.mediaparkjaarcongres.nl, of volg het congres via Facebook of Twitter.

Bron: iMMovator

Schrijf nu in met korting