CookiesMeer ruimte voor digitale televisie in de ether

16 oktober 2006 12:31 door Hans Wind

DigitenneNog lang niet iedereen realiseert zich dat het einde van anologe televisie via de ether snel dichterbij komt. Tussen Sinterklaas en Kerst, om precies te zijn in de nacht van 10 op 11 december, zal gestopt worden met het uitzenden van analoge televisie via de ether. Dat is dan meteen het einde van de ouderwetse hark-antenne op de Nederlandse daken.

Vanaf 11 december a.s. zijn we in ons land aangewezen op de kabel, de satelliet schotel of het Internet. Wat betreft televisie via de ether is digitale televisie van KPN ( Digitenne) een andere optie.

Om een versnelde landelijke beschikbaarheid van Digitenne via de ether ( DVB-T ) mogelijk te maken heeft het Agentschap Telecom de vergunning voor het gebruik van commerciéle digitale ethertelevisie van Digitenne gewijzigd.


Tijdens de Regionale Radioconferentie 2006 heeft het agentschap de rechten verworven voor landelijke dekking van digitale televisie, waardoor Digitenne nu kan zorgen voor de uitrol van commerciéle digitale televisie in heel Nederland.
Door de snelle wijziging van de vergunning kan Digitenne nu haar zenderplan indienen voor de diverse opstelpunten. Het agentschap stemt dit nog af met de buurlanden.

Aan het gebruik van Digitenne zijn wel de nodige kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op de website van KPN.