CookiesMicrosoft Connected Experiences introductie

13 juni 2007 12:30 door Hans Wind

Microsoft Connected Experiences introductieSteeds meer mensen leven in een omgeving waarbij digitale techniek een snel groeiende rol speelt in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om digitale fotografie, Internet, digitale TV of HDTV, video of muziek, dit soort digitale techniek is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Aan de andere kant zorgt diezelfde techniek vaak voor fikse blokkades als het gaat om koppeling of uitwisseling van informatie, terwijl wel alle apparaten in huis zijn die afzonderlijk tot het nodige in staat zijn. Microsoft wil die scheiding wegwerken en meer aandacht besteden aan producten die het mogelijk maken om de techniek binnen onze woonomgeving op een simpele manier te koppelen

Hoe? Door het mogelijk te maken om mensen, plaatsen en dingen op een eenvoudige, leuke en snelle manier te koppelen. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om verbindingen binnen het eigen huis of op enige andere plek op de wereld

Op een bijeenkomst die deze week in New York wordt gehouden introduceert Microsoft dan ook haar zogenaamde “Connected Experiences” visie. Deze visie ”“ die zich al aftekent in producten van vandaag – moet gebruikers helpen om toegang te krijgen tot de informatie, het vermaak, de content en groepen mensen die het meest belangrijk voor hen zijn.

Volgens Microsoft is de eerste stap om deze visie te realiseren eenvoudig: geef mensen de hulpmiddelen om het meeste uit hun digitale leven te halen door techniek aan te bieden die naadloos past binnen hun manier van leven.

Al met al een natuurlijk behoorlijk ambitieuze doelstelling wanneer we kijken naar de vele verschillende standaards en implementaties die we vandaag de dag tegen komen. Kijk daarbij bijvoorbeeld alleen maar eens naar de problemen die je tegenkomt wanneer je simpelweg muziek, video en dergelijke binnen een thuisnetwerk wilt streamen.

Microsoft denkt de visie te realiseren met bestaande en nieuwe producten zoals bijvoorbeeld Windows Vista, de aangekondigde Home Server, Windows Live Services en andere nog te annonceren producten en diensten. Uiteraard spelen ook Xbox Live, IPTV, Windows Mobiele telefoons en de draadloze functies van de Zune een rol om de doelstellingen te realiseren.

Wat ons betreft is het essentieel dat in een dergelijke visie niet alleen Microsoft producten geïntegreerd kunnen worden maar dat vooral ook met hetzelfde gemak koppelingen kunnen worden gerealiseerd met andere producten zoals bijvoorbeeld de innovatieve producten van Apple die op grote schaal gebruikt worden.

Om een indruk te krijgen van de Microsoft visie kun je een interactief kijkje nemen op de Microsoft website.