CookiesMicrosoft IIS gaat Live HD video ondersteunen

9 september 2009 10:15 door Hans Wind

Microsoft IIS gaat Live HD video ondersteunenMicrosoft heeft haar plannen bekendgemaakt om Internet Information Services (IIS) Media Services 3.0 te voorzien van de mogelijkheid om interactief video in HDTV kwaliteit te streamen naar consumenten. Dat gebeurt dan in combinatie met een aantal hulpmiddelen, gebaseerd op Microsoft Silverlight, die dit proces moeten vereenvoudigen.

Op de International Broadcasting Conference (IBC), die van 11 tot 15 september in Amsterdam gehouden wordt, zal Microsoft ook de nieuwste media faciliteiten van Silverlight 4 tonen, inclusief zogenaamde multicast ondersteuning en uitbreidingen van digital rights management (DRM) via Microsoft PlayReady technologie.

Het Amerikaanse bedrijf annonceerde ook haar IIS Smooth Streaming Transport Protocol en Protected Interoperable File Format (PIFF) specificaties met het doel om te komen tot openheid en betere samenwerking binnen de bedrijfstak.

Op de Microsoft stand op de IBC beurs zal het bedrijf samen met partners als Envivio Inc., iStreamPlanet Co., Level 3 Communications, and TwoFour Digital, de nieuwe functionaliteit demonstreren. ook wordt aandacht besteed aan een groeiend aantal klanten van de nieuwe technologie zoals Canal+, France 24, NBC Sports, Sat. 1, ProSieben and TV 2, die IIS Smooth Streaming zullen inzetten voor het aanbieden van hun diensten.

Source: HDTV Origin