CookiesMicrosoft Internet TV Beta introductie

27 september 2007 07:40 door Hans Wind

Microsoft Internet TV Beta introductieMicrosoft heeft in de VS een Internet TV beta versie aangekondigd.

In de ochtend van 28 september zullen VS gebruikers van Windows Vista Home Premium en Windows Vista Ultimate een nieuwe functie in hun Media Center aantreffen: de beta versie van Microsoft Internet TV. Met deze nieuwe optie kunnen ze een reeks van televisieuitzendingen en video materiaal op hun TV of PC bekijken. De PC hoeft hiervoor dan geen ingebouwde tuner te hebben.

De video streaming inhoud zal gratis worden aangeboden waarbij de kosten worden gedekt door een advertentie platform van YuMe.

De content in Internet TV komt van MSN Video met meer dan 100 uur materiaal beschikbaar bij de start van het beta programma. Het gaat dan om video materiaal zoals:

• Volledige afleveringen van TV shows zoals “Arrested Development”.

• Volledige concerten van artiesten zoals Chris Cornell, Snoop Dogg, Elton John, Pink, John Mayer en de Pussycat Dolls.

• HDTV kwaliteit trailers van grote film studio’s.

• Het laatste nieuws via MSNBC.

• Sports fragmenten van FOX Sports.

Internet TV is ontworpen voor zowel TV als PC gebruik en levert hoge kwaliteit video signaal dat is geoptimaliseerd voor streaming via breedband. Ook kan het materiaal worden bekeken op zogenaamde extenders voor Windows Media Center, inclusief de Xbox 360® consoles, en PCs met Windows Media Center in Windows Vista (beschikbaar in Windows Vista Home Premium en Ultimate).

Bij de annoncering maakte Microsoft ook meer nieuws bekend over de eerder aangekondigde extenders.