CookiesMicrosoft Mediaroom introductie

18 juni 2007 07:23 door Hans Wind

Microsoft Mediaroom introductieMicrosoft annonceert vandaag in de VS de beschikbaarheid van Microsoft® Mediaroom™, de laatste update van haar Internet Protocol televisie (IPTV) software platform, met verschillende nieuwe multimedia mogelijkheden zoals het delen van muziek en foto’s in de huisomgeving, dynamische weergave van verschillende beelden tegelijk met MultiView en de ondersteuning voor digitale televisie via de ether.

Ook kondigde Microsoft een nieuwe Mediaroom Application Development toolkit aan, hiermee kunnen derde partijen nieuwe toepassingen ontwikkelen voor het Mediaroom platform.

Met de introductie van Mediaroom geeft Microsoft een nieuwe naam aan haar IPTV platform om de uitgebreide huidige en toekomstige mogelijkheden van de aangeboden gekoppelde diensten beter weer te geven. Daarnaast is de Microsoft Mediaroom naam en identiteit opgezet om te worden gebruikt door de leveranciers van multimedia diensten als een merk dat ze bij het aanbieden van hun producten kunnen gebruiken.

Voortbordurend op Microsoft’s huidige IPTV mogelijkheden zoals verbeterde digitale video opname, VoD (video on demand), HDTV en snelle kanaalwisseling, introduceert hete Microsoft Mediaroom platform de volgende functies:

• Delen van persoonlijke media. Hiermee kan de consument op op een eenvoudige manier naar digitale muziek te luisteren en digitale foto’s te bekijken op andere plaatsen in het huis en op het beste scherm in de woning: de HD TV.

• Multimedia ontwikkelingsomgeving. Deze omgeving biedt uitgebreide ondersteuning voor Web-diensten en toepassingen, waarmee leveranciers van multimedia diensten geavanceerde functionaliteit kunnen uitrollen op gebieden zoals video-on-demand, spellen en interactieve TV diensten.

• Verbeterde meerbeeld weergave ( MultiView ). Hiermee kunnen gebruikers meerdere kanalen, programma’s en camera standpunten bekijken op hetzelde scherm.

De annoncering van Microsoft Mediaroom betekent ook de algemene beschikbaarheid van DTT ( digitale TV via de ether ) op dit platform, waarmee leveranciers in gebieden met digitale ether TV ook hun IPTV diensten kunnen aanbieden.

Meer dan 18 leveranciers van multimedia diensten hebben al voor Microsoft Mediaroom gekozen als pplatform voor hun diensten en 10 daarvan hebben al commerciele diensten klaar staan. Het Microsoft Mediaroom platform zal op de komende NXTcomm beurs worden getoond. De NXTcomm wordt in Chicago’s McCormick Place gehouden vam 19”“21 juni.

Het is nog niet bekend of Mediaroom ook in Nederland geannonceerd zal worden.

Meer achtergrond info is te vinden op de Mediaroom website.