CookiesMicrosoft Messenger TV introductie

16 mei 2008 14:07 door Hans Wind

Microsoft Messenger TV introductieSinds enkele dagen kunnen gebruikers van Windows Live Messenger gebruik maken van de nieuwe service Messenger TV. Met Messenger TV kun je samen met je vrienden binnen Windows Live Messenger naar filmpjes en video’s kijken en daar over chatten.

Messenger TV is volgens Microsoft ontstaan door de groeiende behoefte om te kijken naar en praten over online video’s. Messenger TV is een combinatie van twee succesvolle producten; de videoportal MSNVideo.nl en het chatprogramma Windows Live Messenger.

Met Messenger TV komt voor de 6,2 miljoen Nederlandse Messenger-gebruikers het brede aanbod van premium MSN Videocontent binnen handbereik. Microsoft verwacht dat het huidige succes van MSNVideo.nl doorzet en dat online video en online tv kijken nog veel groter gaat worden.

Consumenten willen echter niet alleen kijken naar video’s; het liefst delen ze ook video’s met hun vrienden en praten ze er over. Nu is het dus mogelijk om snel en eenvoudig tegelijk te kijken naar filmpjes en daar ter plekke over te chatten.

Met de mogelijkheid om in Messenger samen te kijken speelt Microsoft in op een behoefte en een trend. Trendwatcher Erwin van Lun van Mensmerk.nl: “Messenger TV sluit perfect aan bij de langetermijntrend waarin wij steeds intenser samen dingen beleven vanuit onze luie stoel.” Ook de bezoekers van MSN.nl hebben aangegeven graag samen met vrienden naar filmpjes te kijken en daarover te chatten. Ruim 60 procent gaf aan hier heel blij mee te zijn. Dat blijkt uit onderzoek onder 5.692 bezoekers van MSN.nl.

Messenger TV is per direct beschikbaar voor alle gebruikers van Windows Live Messenger.

Over MSNVideo.nl
De videosite MSNVideo.nl heeft elke maand meer dan 2,5 miljoen unieke bezoekers. Naast user-generated content biedt MSNvideo.nl haar gebruikers ook unieke premium content van o.a. MTV, Zoomin en the Discovery Channel. Elke maand worden er door de bezoekers van MSNVideo.nl meer streams aangevraagd. Vorige maand waren dat er meer dan 14 miljoen.

Over Windows Live Messenger
Windows Live Messenger is een chatprogramma van Microsoft. Maandelijks chatten er in Nederland meer dan 6,2 miljoen gebruikers met Windows Live Messenger. Samen voeren de Nederlandse Messenger-gebruikers meer dan 1,3 miljard chatgesprekken per maand.

Windows Live
Windows Live staat voor een aantal persoonlijke internetdiensten en software, gemaakt om alle contacten en relaties, informatie en zaken die mensen belangrijk vinden op één veilige plaats op Internet samen te brengen. Tevens biedt Windows Live beveiligingsfuncties voor de PC, smartphones en het web.

Bron: Microsoft

Opmerking: Even voor de goede orde; Messenger TV ondersteunt geen HDTV kwaliteit maar alleen het Messenger video formaat.