CookiesMicrosoft stopt met HD DVD speler voor de XBOX

25 februari 2008 09:56 door Hans Wind

Microsoft stopt met HD DVD speler voor de XBOXZoals verwacht kon worden heeft Microsoft bekendgemaakt dat het bedrijf zal stoppen met de productie van de HD DVD speler voor haar XBOX console.

Na de bekendmaking van Toshiba om te stoppen met de ontwikkeling, productie en marketing van HD DVD spelers en recorders, komt een dergelijke stap van Microsoft natuurlijk niet echt als een verrassing.

Op de Gamerscore Blog, die wordt bijgehouden door medewerkers van het Microsoft Games Global Marketing team, verscheen de volgende verklaring:

Als gevolg van recente beslissingen van Toshiba, Hollywood studios, en winkelketens, heeft Microsoft het plan om zich terug te trekken uit HD DVD. Xbox zal niet langer HD DVD spelers voor de XBOX 360 produceren, maar we zullen product ondersteuning en garantie blijven geven voor alle XBOX 360 HD DVD spelers in de markt.

Zoals we al eerder aangaven, geloven we niet dat deze beslissing een effect van enige omvang zal hebben op het Xbox 360 platform of op onze positie in de markt. HD DVD is één van de mogelijke manieren waarop we een HD ervaring aanbieden aan onze klanten en we zullen de keus blijven bieden aan consumenten om via digitale distributie te blijven genieten van TV shows en films in HD TV kwaliteit, naast de mogelijkheid om DVD films af te spelen die ze al beschikbaar hebben.”