CookiesMicrosoft verruimt XBOX 360 garantie

6 juli 2007 05:39 door Hans Wind

Microsoft verruimt XBOX 360 garantieMicrosoft Corporation heeft geannonceerd dat wereldwijd de garantie voorwaarden voor de Xbox 360™ zijn verruimd. Elke Xbox 360 klant die te maken krijgt met een zogenaamde “general hardware failure”, die herkenbaar is aan drie knipperende rode lichtjes, kan terugvallen op een drie jaar garantie periode, gerekend vanaf het moment van aankoop. Alle andere bestaande XBOX 360 garantie voorwaarden blijven onveranderd.

Na het aantal XBOX console reparaties, dat in de ogen van Microsoft onacceptabel hoog was, heeft de leverancier uitgebreid onderzoek gedaan naar de potentiéle bronnen van de hardware problemen. Naar aanleiding daarvan zijn een aantal factoren in kaart gebracht die de hardware problemen, zoals aangegeven door de drie knipperende lichtjes, kunnen veroorzaken. Microsoft heeft inmiddels verbeteringen aangebracht in de console en heeft tevens de garantievoorwaarden aangepast voor zowel bestaande als nieuwe klanten

Microsoft stelde nog eens volledig achter de kwaliteit van haar producten te staan en neemt verantwoordelijkheid om de XBOX exemplaren met het “drie knipperende lichtjes” gratis ( incl. verzendkosten) te repareren of te vervangen binnen de genoemde periode van 3 jaar na aankoop. Microsoft heeft inmiddels een fikse reservering van meer dan 1 miljard dollar in haar boeken gemaakt om deze kosten op zich te nemen.

“De meerderheid van de XBOX eigenaren heeft een prima ervaring met hun console vanaf de eerste dag. Maar dit probleem heeft frustratie veroorzaakt bij sommige van onze klanten en daarvoor bieden we onze oprechte excuses aan,” zei Robbie Bach, president van Microsoft’s Entertainment & Devices Divisie. “We hechten enorme waarde aan deze klantengroep en zien dit als een investering in ons klantenbestand. We kijken uit naar grote zaken die in het verschiet liggen.”

Elke klant die al betaald had voor “drie knipperende lichtjes” reparatie zal met terugwerkende kracht de gamaakte kosten terug kunnen krijgen.

Microsoft verwijst voor meer informatie naar de Xbox 360 website www.xbox.com.

Bron: Microsoft Corporation

XBOX 360 prijs vergelijking