CookiesMicrosoft Windows Media Center extenders introductie

6 september 2007 08:02 door Hans Wind

Microsoft Windows Media Center extenders introductieMicrosoft heeft in de VS laten weten dat er een aantal nieuwe zogenaamde Extenders aankomen voor haar Windows® Media Center platform, de nieuwe apparaten zullen later dit jaar verschijnen.

Het gaat om een aantal nieuwe extenders die afgestemd zijn op de home theater omgeving en ze komen van leveranciers zoals Linksys, D-Link en Niveus Media Inc. met nieuwe functionaliteit zoals streaming van HDTV kwaliteit video, snel draadloos netwerk en uitgebreidere ondersteuning voor video en audio formaten zoals DivX en Xvid.

De nieuwe extenders, die later deze maand geannonceerd zullen worden in verschillende formaten en prijsklassen, geven toegang tot fotomateriaal, muziek, video en TV uitzendingen vanaf een PC met Windows Vista® Home Premium of Windows Vista Ultimate waarop een HD TV scherm is aangesloten. Zoals bekend is Windows Media Center standaard geïntegreerd in de genoemde Windows Vista versies.

“Met wereldwijd meer dan 60 miljoen Windows Vista Media Center PCs in gebruik, willen veel van onze klanten graag de eenvoudige en elegante Media Center functionaliteit toevoegen aan de televisie in hun woonomgeving,” zei Dave Alles, General Manager voor eHome bij Microsoft. “De nieuwe extenders voor Windows Media Center maken het eenvoudig om een breder scala van persoonlijk en Internet materiaal niet alleen op de woonkamer TV weer te geven maar op alle TVs in de woning. Of het nu gaat om een HDTV show die is opgenomen van de digitale kabel aansluiting, een nieuwe Internet video, of je eigen fotomateriaal, muziek en video’s, het is allemaal beschikbaar vanaf je televisie, toegankelijk met een klik van de afstandbediening.”

De extenders zullen in verschillende vormen uitkomen. Dat kan een losse set-top-box zijn of functionaliteit die geïntegreerd is in andere apparaten zoals DVD spelers en televisies. De toegevoegde ondersteuning voor de snelste (n) draadloze netwerk ondersteuning maakt het niet noodzakelijk om allerlei draden door het huis te trekken om in maximaal zes kamers HDTV kwaliteit video te bekijken.

De nieuwe extenders ondersteunen ook voor het eerst populaire video codecs zoals DivX en Xvid, met behoud van de support voor bestaande Windows Media® Video HD bestanden. Daarnaast zijn ze in staat om beschermd HD materiaal te streamen, inclusief TV uitzendingen. We zullen overigens even moeten afwachten of dergelijke functionaliteit ook in ons land mogelijk wordt.

Zoals bekend kan nu natuurlijk ook al de XBOX 360 als extender worden gebruikt.

De nieuwe extenders voor Windows Media Center zullen worden gedemonstreerd op de CEDIA EXPO 2007 die van 6 t/m 9 september in Denver wordt gehouden.