CookiesMicrosoft Wireless Display Adapter introductie

29 januari 2015 10:40 door Hans Wind

Microsoft Wireless Display AdapterVanaf nu is de Microsoft Wireless Display Adapter ook in Nederland verkrijgbaar. Met deze adapter kan het beeld van een geschikte tablet, laptop of smartphone worden gestreamed naar een HD TV, projector of monitor. Voor deze draadloze weergave van bijvoorbeeld films, familiefoto’s of een presentatie gebruikt de Microsoft Wireless Display Adapter Miracast-technologie, waarmee je niet gebonden bent aan bepaalde apps of gestreamde content. Het zendende apparaat moet natuurlijk wel Miracast ondersteuning aan boord hebben.

De Wireless Display Adapter wordt met zowel een USB- en HDMI-kabletje aangesloten op de HD TV of monitor en toont daarna een kopie of een uitbreiding van het beeld op het extra scherm.


Microsoft WDA connectors HDMI en USBDe Wireless Display Adapter kan via het Miracast protocol zorgen voor een betrouwbare verbinding met een bereik tot 7 meter.

De Microsoft Wireless Display Adapter kan worden gebruikt met Miracast ondersteunde Windows 8.1-tablets, laptops, telefoons en Android-apparaten met versie 4.2.1 of hoger. Internettoegang is voor het gebruik ervan niet vereist.

Microsoft Wireless Display Adapter prijs en beschikbaarheid

De Microsoft Wireless Display Adapter is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 69,99 euro.

Bron: Microsoft