CookiesMitsubishi LaserVue HDTV in aantocht

26 juni 2008 12:08 door Hans Wind

Mitsubishi LaserVue HDTV in aantochtWe schreven al in oktober 2006 over Laser HDTV in ons artikel “wordt Laser HDTV de opvolger van Plasma en LCD” maar nu staan we toch echt op de drempel van de introductie van deze techniek voor consumenten.

In het derde kwartaal van dit jaar komt Mitsubishi met haar zogenaamde LaserVue HDTV lijn die gebaseerd is op Laser TV techniek.

In eerste instantie zullen meteen twee grote modellen worden uitgebracht. De 65 inch Diamond versie komt uit in het derde kwartaal 2008 en de 73 inch Diamond HD TV zal later in 2008 volgen.

Prijzen zijn nog niet bekend maar Mitsubishi geeft aan dat de prijzen in de buurt zullen liggen van andere platte TVs in hetzelfde beeldformaat.

Het ziet er naar uit dat deze schermen ongekende kleurweergave, helderheid- en contrastwaarden zullen hebben die waarschijnlijk aanzienlijk hoger zullen liggen dan bij LCD en Plasma techniek. Daardoor wordt nog meer diepte in het beeld weergegeven.

Het voordeel ten opzichte van OLED techniek is het feit dat Laser TV nu al in grote formaten te produceren is en ook een veel langere levensduur zal hebben dan OLED op dit moment. Daarnaast is Laser TV ook nog eens aanzienlijk zuiniger dan de andere technieken.

De diepte van de LaserVue HDTV lijn zal ongeveer 25 centimeter bedragen omdat het gaat om een soort projectietechniek. De schermen kunnen zowel op een standaard als aan de muur bevestigd kunnen worden. De Laservue schermen zullen een kijkhoek hebben van ongeveer 160 graden.

De volledige naam die Mitsubishi gegeven heeft aan Laser TV is “LASERVUE™ True Dimension Experience™”

Update 27 juni 2008: Inmiddels hebben we van Mitsubishi begrepen dat het bedrijf de laser TV niet in Europa op de markt gaat brengen. Mitsubishi verkoopt namelijk geen consumenten apparatuur (met uitzondering van Home Cinema beamers) in Europa.