CookiesMovie MAX en Videoland starten filmdownloaddiensten

24 november 2006 08:21 door Hans Wind

Videoland en MovieMaxDe film en video verhuurketens Movie MAX en Videoland starten nog dit jaar met een consumenten filmdownloaddienst via hun websites www.moviemax.eu en www.videoland.nl. Beide bedrijven zullen daarbij gebruik gaan maken van het zogenaamde D-Reel platform waarover we al eerder schreven. De meeste films zullen zowel te huur als te koop zijn. Er zal met een assortiment van ca. 600 titels gestart worden en films van de grote studio’s zullen hiervan vanaf het begin deel uitmaken. Op termijn zal het assortiment vergelijkbaar of zelfs groter zijn dan wat nu in de vestigingen van Movie MAX en Videoland ligt. Vanaf begin volgend jaar zal de dienst ook in de marketinguitingen worden opgenomen en softwarematig gekoppeld worden aan het informatiesysteem van de ketens.

Co Mast, directeur van de Entertainment Retail Group: “Via deze nieuwe diensten kunnen wij de ruim 500.000 mensen die onze sites maandelijks bezoeken nog beter bedienen. Wij verwachten dat in 2007 minimaal 2% van onze totale omzet uit digitaal zal komen.”

De consument kan de films downloaden in de hoogste resolutie die momenteel beschikbaar is, en dat is DVD-kwaliteit in widescreen met surround sound. Waar beschikbaar zullen ook films in HDTV-kwaliteit worden aangeboden en er zullen nieuwe mogelijkheden geboden worden, zoals films voor portable spelers en “download-to-burn”.

Mast: “Wij kunnen als grootste filmverhuurorganisatie van de Benelux niet om online en Internet heen. In D-Reel vonden wij de juiste technologiepartner. Wij hebben voor D-Reel gekozen omdat zij ons een full-service concept bieden, maar vooral omdat het een stabiel, betrouwbaar en schaalbaar platform is.”

Over de Entertainment Retail Group
Entertainment Retail Group is met een marktaandeel van 50% in de videoverhuurbranche de grootste gespecialiseerde retailer op filmgebied. Movie MAX en Videoland Nederland hebben gezamenlijk 500 vestigingen en ruim 250 filmverhuurautomaten in de Benelux.