CookiesMTV Brand New wordt tweede Nederlandse MTV-zender

25 juli 2006 14:51 door Hans Wind

MTV Brand NewTer gelegenheid van hun 25-jarig bestaan (wereldwijd) lanceert MTV Benelux op 1 augustus a.s. om 12.00 uur MTV Brand New Digital TV.

Het digitale kanaal is de tweede Nederlandse MTV-zender waarmee MTV terugkeert naar zijn roots: muziek, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bij MTV Brand New ligt de nadruk het spotten van nieuwe en ‘cutting edge’ artiesten. MTV Brand New Digital TV is er voor de gepassioneerde muziekliefhebber die graag verrast en geïnspireerd raakt door originele en grensverleggende muziek.

MTV Brand New Digital TV biedt de kijkers de laatste trends en hypes binnen de muziek. Er is op de zender plaats voor originele acts binnen Alternative, Rock, Dance, en Hip Hop. De programmering draait om het gevoel van muziekbeleving en is gericht op nieuwe acts en de meest opmerkelijke video’s. Daarnaast zijn er dagelijks registraties van de beste live concerten. Met Brand New Digital TV is MTV signalerend, origineel en trendsettend.

MTV Brand New Digital TV trapt op 1 augustus om 12.00 uur af met een twee uur durende special. De show Breaking The Rules: MTV’s Top 25 Moments zal in het teken staan van de meest opvallende momenten uit 25 jaar vooruitstrevende muziektelevisie. Van de lancering van MTV, de eerste MTV European Music Awards in 1994 vanuit Berlijn, de Red Hot Chili Peppers op het Rode Plein in Moskou tot de spraakmakende kus van Madonna en Britney Spears tijdens de MTV Video Music Awards van 2003. Dit zijn slechts enkele spraakmakende momenten. Na Breaking The Rules: MTV’s Top 25 Moments trapt de zender af met een bijzondere muziekvideo, die de toon zet voor het nieuwe MTV Brand New Digital TV!