CookiesMTV Music awards in HDTV kwaliteit bij Essent en Casema

1 november 2006 18:13 door Hans Wind

MTV Music Awards 2006Op donderdag 2 november worden de MTV Europe Music Awards 2006 uitgereikt in Kopenhagen. Essent Kabelcom en Casema zullen dit evenement live in HDTV (High Definition Television) kwaliteit uitzenden. De muziekzender en het kabelbedrijf hebben dat deze week afgesproken. Het muziekevenement, waarvoor sterren als Justin Timberlake, Muse, Keane en Nelly Furtado al een optreden hebben toegezegd, zal vanaf 20.30 uur te zien zijn via HD-NL, een onderdeel van het HD-pakket.

Met het uitzenden van de Music Awards willen de kabelaars de kijker nog eens extra laten genieten van de superieure beeld- en geluidskwaliteit van HDTV. ‘Juist bij concerten is HD gewoon fenomenaal’, aldus Toine Vos, productmanager Digitale Televisie van Essent Kabelcom. ‘De muziek, de shows en het geluid van het publiek scheppen een sfeer die je een gevoel geven alsof je er zélf bij bent. De beleving is heel intens en dat willen we de mensen graag laten zien’, aldus Vos.


HDTV biedt betere beeldkwaliteit. In plaats van 625 beeldlijnen waarin het huidige Europese televisiebeeld is onderverdeeld, is een HDTV-beeld opgebouwd uit 720 of 1080 lijnen. Voor het menselijk oog levert HDTV een meer gedetailleerd, niet trillend en helder beeld op. Met HDTV neemt de kijker ook meer waar: de zogenaamde ‘aspect ratio’ is groter. Een analoog, klassiek televisiebeeld heeft een 4:3 formaat, terwijl dat bij HDTV altijd 16:9 is. LCD- en plasmaschermen die in staat zijn om beelden in HDTV-formaat weer te geven, dragen het logo ‘HD-Ready‘.

Over Essent Kabelcom
Essent Kabelcom is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Met een dagelijks bereik van ongeveer 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen, is Essent Kabelcom het tweede kabelbedrijf in Nederland.

Over CasemaHet in Den Haag gevestigde Casema is met 1,4 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar bijna 40-jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese kabelmarkt en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema biedt via haar moderne netwerk een scala aan elektronische diensten en producten, waaronder: radio&televisie, digitale radio & televisie, video op aanvraag, breedbandinternet, IP-televisie, digitale telefonie en datacommunicatie